Dakteri Klauni mazos pacientus iedvesmo veseļoties, sportot un sasniegt dzīvē lielus mērķus

Motosporta tēmai veltītajā prieka pēcpusdienā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS), Rīgā Dakteriem Klauniem talkā nāca apdrošināšanas kompānijas AAS "Gjensidige Baltic" darbinieki un moto komandas "Moto Mafia" piloti, lai mazos pacientus iedvesmotu veseļoties, sportot un sasniegt dzīvē lielus mērķus.

BKUS mazos pacientus apciemoja un ar savu sportisko garu iedvesmoja motokrosa komanda "Moto Mafia". Puiši pastāstīja par motokrosu, panākumiem Latvijas Kausā, Latvijas Čempionātā un Superkausā. Viņi līdzi bija paņēmuši arī savus krosa motociklus, uz kuriem bērni ar interesi izmēģināja uzsēsties, piemērīja ķiveres, krosa zābakus un iejutās, kā ir būt īstam motosportistam.

"Lai biedrības "Dr.Klauns" kolektīvs arī turpmāk aktīvi spētu iepriecināt bērnus, bez kreņķiem vienmēr ātri un laicīgi paši tiktu pie dakteriem, AAS "Gjensidige Baltic" 27 organizācijas dalībniekiem dāvina Veselības apdrošināšanas polises. Tas nesavtīgais darbs, ko veic Dakteri Klauni, ir apbrīnojams, un esam lepni, ka varam pievienoties iepriecināt bērnus. Mēs ar prieku uzņemamies rūpes par pieaugušajiem, lai viņi vienmēr varētu palīdzēt bērniem," priecīgajā brīdī dalās AAS "Gjensidige Baltic" Veselības apdrošināšanas nodaļas vadītāja Ludmila Ščegoļeva.

"Ikreiz, kad iegūstam jaunu atbalstu, saņemam arī spēku darboties tālāk, jo šādi apzināmies, cik Dakteru Klaunu darbs ir nozīmīgs mazajiem pacientiem. Protams, Dakteriem Klauniem arī ir svarīgi būt veseliem, tādēļ prieks, ka papildus iespēju parūpēties par sevi viņiem turpmāk sniegs jaunās Veselības apdrošināšanas polises. Turklāt bērniem liels piedzīvojums bija satikt īstus motokrosistus! Vienreizēji, kā bērni ar viņiem aprunājās, izpētīja tehniku, un, kas zina, tas viņus varbūt iedvesmos pašiem trenēties, paveikt savā dzīvē kaut ko ievērojamu," paredz biedrības Dr.Klauns vadītāja Marianna Milovska.

Savukārt komandas "Moto Mafia" piloti atzīst, ka Dakteru Klaunu pavadībā bijis gandarījums savās sportiskajās gaitās dalīties ar mazajiem, jo bērnībā ikviens ir slimojis, un slimnīca noteikti nav tā vieta, kas asociējas ar prieka un laimes mirkļiem - vairāk ar bailēm, neziņu un svešiem cilvēkiem: "Reizēm līdzcilvēku atbalsts, smiekli un domu novēršana arī ārstē, vismaz uz laiku aizmirstas nobrāzumi un sāpes, domas ir citur. Sports ļauj disciplinēt sevi, motivēt izvirzītajiem mērķiem un nebaidīties, iemāca cīnīties ar neveiksmēm un pārvarēt sevi. Arī šiem bērniem ir jāvirzās uz mērķi, jāizveseļojas un jāpalīdz arī pašiem sev!"

 "Dr. Klauns" kā sabiedriska labdarības organizācija darbojas kopš 2012.gada, un tās pārstāvji – 25 profesionāli medicīnas klauni – dodas uz Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcu un citām slimnīcām Latvijā, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglojot mazo pacientu ikdienu, kamēr tie uzturas slimnīcā. Dakteru Klaunu projektu biedrība "Dr.Klauns" īsteno sadarbībā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu un ar Izraēlas vēstniecības, Latvijā vadošā piena pārstrādes uzņēmuma "Food Union" un Pētera Avena labdarības fonda "Paaudze" atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.35166407sec.