Baltijas Apdrošināšanas Nams: pase – svarīgākais dokuments ārzemju ceļojumā

Lai ceļotu, personai obligāti ir nepieciešama spēkā esoša pase vai identifikācijas karte. Bet kā rīkoties, ja svarīgais dokuments ceļojuma laikā pazūd vai tiek nozagts? Baltijas Apdrošināšanas Nams skaidro, kā rīkoties šādā situācijā. Labā ziņa – Jūsu ceļojumu apdrošināšanas polise, ja tajā būs ietverts apdrošinātais risks Pases apdrošināšana, atlīdzinās ar aizvietojoša dokumenta iegūšanu saistītos tēriņus.

Arvien biežāk tiek saņemti atlīdzības pieteikumi, kuros klienti kā apdrošināšanas gadījuma iestāšanās iemeslu atzīmē pases zādzību. Pirmajā mirklī, saprotot, kas noticis, nepatīkamais pārsteigums nav vārdos aprakstāms. Savlaicīgi atklāta, šī svarīgā dokumenta pazušana nedaudz atvieglo situāciju, bet vislielāko stresu un izbīli ceļotāji piedzīvo, atklājot zādzību īsi pirms reģistrēšanās lidojumam uz mājām.

Baltijas Apdrošināšanas Nama kliente Līga (vārds mainīts) stāsta: "Mana pase tika nozagta no somas dienu pirms lidojuma mājās. No rīta ap pusdeviņiem biju dzelzceļa stacijā Rapallo, Itālijā. Un tur atklāju, ka esmu apzagta. Pazudusi bija ne tikai pase, bet arī visa skaidrā nauda, kas atradās līdzi somā, un arī elektroniskais grāmatu lasītājs. Zaglis to bija veikli izdarījis, pat nejutu, ka tieku apzagta."

Pirmais solis, kas jādara, − jācenšas saglabāt mieru un nekavējoties jārīkojas. Jāpaziņo attiecīgās valsts tiesībaizsardzības iestādei − policijai. Jāuzraksta iesniegums par pases pazušanu un jāsaņem pretī policijas rakstisks apliecinājums par iesnieguma saņemšanu. Šis dokuments obligāti būs jāuzrāda apdrošinātājam. Tad ir jādodas uz tuvāko Latvijas Republikas vēstniecību vai pārstāvniecību un jāpieprasa izsniegt pasi aizvietojošu dokumentu. Līgai nācās iegādāties vilciena biļeti uz Milānu, lai dotos uz tuvāko konsulātu.

Tāpēc saglabājiet transporta biļetes, lai nokļūtu līdz vēstniecībai un atpakaļ, čeku vai internetbankas izdruku par atgriešanās dokumenta (apliecības) izgatavošanas apmaksu un uzturēšanās izdevumiem, kas papildus radušies saistībā ar pasi aizvietojoša dokumenta iegūšanu. Tostarp informatīvās palīdzības ietvaros tiks atlīdzināti arī telefonsarunu izdevumi, kas būs radušies, sazinoties ar apdrošinātāju vai tā pārstāvi Smile Assistance. Pēc atgriešanās mītnes zemē iesniedziet visus dokumentus un čekus apdrošinātājam, un tie tiks kompensēti Jūsu izvēlētajā ceļojumu apdrošināšanas programmā ietverto apdrošināto risku limitu apmērā.

Baltijas Apdrošināšanas Nams sadarbojas ar starptautisko palīdzības dienestu Smile Assistance. Operatīva un kvalitatīva palīdzība tiek nodrošināta visā pasaulē, visu diennakti, latviešu, krievu un angļu valodā. Plašākais segums – 33 riski – par zemāko cenu tirgū, sākot no EUR 0,57 dienā, minimālā polises prēmija − sākot no EUR 1,14. Ceļojiet droši kopā ar Baltijas Apdrošināšanas Nams.

Par Baltijas Apdrošināšanas Nams AAS:

Baltijas Apdrošināšanas Nams AAS ir 2000.gadā dibināta starptautiska apdrošināšanas sabiedrība, kas sniedz pakalpojumus autotransporta (OCTA, KASKO), īpašumu, civiltiesiskās atbildības, ceļojumu, nelaimes gadījumu, veselības, kravu un kuģu apdrošināšanā, kā arī citus apdrošināšanas pakalpojumus. Vairāk par Baltijas Apdrošināšanas Namu var uzzināt www.ban.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45610714sec.