Septiņi pārtikas produkti, kas palīdzēs saglabāt modrību

Katru rītu noskan modinātāja signāls, un cīņa ar uzmācīgo miegu var sākties. Daudzi to mēģina aizgaiņāt ar kafijas palīdzību, taču, kā izrādās, ir ēdieni, kas šo darbiņu var paveikt tikpat labi vai pat labāk! Kafija tikai nomāc šo nepatīkamo noguruma sajūtu, līdz ar to vēlāk tā atgriezīsies ar uzviju. Izvēle saglabāt vai palielināt modrību ar pārtikas palīdzību ir labāka izvēle, un tavs organisms to patiesi novērtēs.

Āboli

Āboli satur daudz šķiedrvielas un dabiskos cukurus, kas organismā sadalās lēnām, tādējādi nodrošinot enerģijas krājumus un pietiekamu glikozes daudzumu asinīs. Ja nu tev nepatīk grauzt ābolus, vari dzert ābolu sulu. Arī tai ir laba ietekme uz organismu.

Avokado

Šī augļa lietošana uzturā palīdz saglabāt labu atmiņu un palielina informācijas uztveršanas spējas.

Zaļumi

Salātlapas, spināti, rāceņu lapas – šie zaļumi spēj nodrošināt maksimālu smadzeņu darbību, līdz ar to arī spēju koncentrēties.

Zaļā tēja

Zaļajai tējai ir nomierinošs efekts, bet tā nepadara cilvēku miegainu. Labs līdzeklis cīņā ar stresu.

Košļājamā gumija

Lai gan košļājamā gumija nav īsti pieskaitāma pie pārtikas produktiem, tā tomēr spēj aizgaiņāt miegainumu. Kāds pētījums ir pierādījis, ka košļāšana spēj palīdzēt koncentrēties vairāk, nekā tad, ja netiek košļāts vispār.

Ūdens

Pietiekama ūdens daudzuma lietošana ikdienā organismam nodara daudz laba: tas nomāc apetīti, paātrina vielmaiņu un pat samazina stresa līmeni. Taču pats galvenais – ūdens organismu apūdeņo. Ir pierādīts, ka dehidrējies cilvēks zaudē modrību un koncentrēšanās spējas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.99168897sec.