Rudenī aktualizējas vakcinācija pret eksotiskām slimībām

Uzsākoties aukstajai sezonai, palielinās pieprasījums pēc vakcinācijas pakalpojumiem. Hepatīts, dzeltenais drudzis, stingumkrampji – obligātās vakcīnas pirms eksotiskiem ceļojumiem, norāda MFD Veselības grupas speciālisti.

Speciālisti rekomendē ceļotājiem, neizturēties vieglprātīgi pret savu veselību, jo liela daļa eksotiskajās zemēs raksturīgās saslimšanas var izraisīt smagas sekas vai pat beigties letāli. Tā, piemēram, pašlaik Pasaules Veselības organizācija savā mājas lapā publicējusi brīdināmu par nāves gadījumu no dzeltenā drudža Franču Gviānā, Dienvidamerikā.

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC)  iesaka vakcinēties pret dzelteno drudzi visiem ceļotājiem, kuri ir vecāki par 9 mēnešiem un kuri dodas uz apgabaliem, kuros ir pierādījumi pastāvīgai vai periodiskai dzeltenā drudža izplatībai.

"Pašlaik novērojam pieprasījumu pēc hepatīta un dzeltenā drudža vakcīnām, kas liecina par ceļojumu sezonas uzsākšanos. Lielākā kļūda, kādu pieļauj ceļotāji – ierodas uz vakcināciju pēdējā brīdī. Konsultēties ar speciālistu vēlams vismaz astoņas nedēļas pirms plānotā ceļojuma, jo ir nepieciešams, laiks, lai izveidojas imunitāte pret slimību, kā arī atsevišķas vakcīnas ir jāveic vairākas reizes," uzsver Leonīds Viškers, MFD Veselības punkts galvenais ārsts.

Dzeltenais drudzis ir akūta infekcijas slimība, ko pārnēsā odi, un kas pašreiz izplatīta 44 valstīs Centrālamerikas, Dienvidamerikas un Āfrikas tropiskajos apgabalos, t.sk. pilsētvidē.

"Dzeltenais drudzis attīstās strauji - sākotnēji parādās stiprs drudzis, acu apsārtums, muskuļu sāpes, galvassāpes, drebuļi, anoreksija, slikta dūša un/vai vemšana. Aptuveni 15% no pacientiem pēc dažām dienām slimība progresē līdz otrajai fāzei, kurā atkārtojas drudzis, pievienojas dzelte, sāpes vēderā, vemšana un asiņošanas, aptuveni puse no šiem pacientiem mirst 10 – 14 dienā pēc slimības sākuma, progresējot aknu un nieru mazspējai", brīdina MFD Veselības punkts vadītājs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39710903sec.