6 idejas, ka ikdienā gūt vairāk enerģiju

Mazkustīgums ir viens no cēloņiem neārstējamām saslimšanām visā pasaulē. Kustība ir ne vien veselības priekšnoteikums, bet arī prieka avots. Ieviešot ikdienā mazas izmaiņas, soli pa solim var pierast pie aktīva dzīvesveida, kas sniedz gan enerģiju, gan dzīvesprieku, turklāt izmantojot tehnoloģijas savā labā, lai kustības būtu samērīgas ar paša iespējām. Apskati sešas idejas, kā kļūt aktīvam ikdienā.

Darba dienā. Nav jāmeklē īpašs laiks fiziskām aktivitātēm. Pietiek, ja ikdienā izmantosi katru iespēju kustēties – kaut vai runājot pa mobilo tālruni, celies kājās un staigā pa kabinetu vai ej veikt zvanu uz citu telpu, bet pusdienlaikā ej tālāk par biroja virtuvi, kaut vai mazā piknikā ārpus telpām, neaizmirstot kāpt pa kāpnēm un noiet dažas sabiedriskā transporta pieturas kājām.  

Birojā. Smēķēšanas vai kafijas vietā izvēlies vingrojumu! Pirmkārt, izstaipies ik reizi, kad jūti tādu vajadzību, lai noņemtu saspringumu. Otrkārt, atver logu vai vismaz palūkojies ārā, pieejot pie tā, jo skats uz ārpasauli nomierina un dod enerģiju. Treškārt, sakārto savu ķermeni, pieejot pie sienas, lai piespiestu mugurkaulu, jostas vietu un kājas, nolaistu plecus, ievilktu vēderu un sasprindzinātu sēžas muskuļus. Šai stājā stiepies ar pakausi uz augšu, neatraujot pirkstgalus. Šai darbībai jāļauj sajust vieglums. Ceturtkārt, lieto istabas temperatūras ūdeni, lēnām to izdzerot.

Treniņos. Nekad neatsakies no treniņa pat tad, ja šķiet, ka pēc darba dienas jau esi noguris. Fiziskas aktivitātes sniedz gandarījumu, uzlādē emocionāli un palīdz atjaunoties garīgi nākamai darba dienai. Ja grūti saņemties vakarā, tad celies argāk un vingro no rīta. Kā motivācija var kalpot arī savu treniņu rezultātu mērījumi, ko palīdz veikt viedās tehnoloģijas, piemēram, fitnesa aproce vai sporta pulkstenis, un dalīšanās rezultātos tiešsaistē ar draugiem, kolēģiem vai citiem sportotājiem.

Mājās. Laiks kopā ar ģimeni nenozīmē tikai kopīgu kino skatīšanos vai brokastis svētdienā. Lielisks fizisks treniņš ir arī spēlēšanās kopā ar bērniem, īpaši ārpus telpām, jo arī šīs aktivitātes lieliski iekustina pašus vecākus, vienlaikus stiprinot attiecības ar bērniem. Arī tadās nodarbēs ar tehnoloģiju palīdzību var sekot līdzi savai sirdsdarbībai, lai tā būtu saskaņā ar fiziskajām nodarbēm, pasargājot no pārpūles, kas var mazināt vēlmi būt aktīvām nākamajā dienā.

Brīvdienās. Ja brīvdienās ir ierasti izbraucieni ar ģimeni, ir vērts pievērsties pārgājieniem, nosakot konkrētu kilometru distanci, iespējams, arī liekot plecos treniņam smagāku mugursomu ar veselīgām pikinika lietām. Turklāt fiziskai daudzveidībai jāizvēlas arī dažādas pārgājiena vides – gan tur, kur var soļot, gan kur var skriet vai kāpt kalnā, jo tas palīdzēs nodarbināt dažādas muskuļu grupas, neatrodoties sporta zālē, bet esot kopā ar draugiem vai ģimeni.

Naktsmiers. Visvērtīgākā atjaunošanās pēc aktivitātēm un pirms tām ir labs, netraucēts miegs. Tāpēc izgulies, iztiekot bez kofeīna un trokšņiem, guļot tumšā un vēsā telpā, gulēt ejot pēc iespējas vienā un tai pašā laikā. Ja ir iespēja, enerģiju atjauno arī īsa pusdienlaika snauda. Viedierīces mēra arī miega režīmu, nosakot, cik mierīga vai nemierīga bijusi nakts, lai zinātu, vai nav bijusi pārpūle un vai esi gatavs jaunas dienas aktivitātēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 20.03.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 Laivošanas sezona sākusies Madonas TIC
Ieplāno brīvdienu izbraucienu ar ģimeni vai draugiem un nobrauc kādu posmu pa upi pie Madonas! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 TUKUMS: Vestarda Šimkus klaviermūzika TUMĒ Tukuma TIC
24.martā koncertu cikla "Klaviermūzikas pavasaris" ietvaros skanēs gaiša mūzika Vestarda Šimkus izpildījumā. Tā ir oriģinālmūzika, kas apkopota | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49594998sec.