Atvaļinājumā jānēsā ierastās drēbes un jālasa iemīļotie žurnāli [2]

Ierastais apģērbs, ēšanas tradīcijas un citi ieradumi bieži pavada ceļotājus arī atvaļinājumā. Izrādās, zinātnieki uzskata, ka šāda ieradumu saglabāšana arī atvaļinājumā samazina stresu, tieši tāpēc ir pat vēlams brokastīs ēst auzu biezputru, ja mājās tā tiek darīts katru rītu. Atvaļinājumā cilvēkiem patiesībā ir jājūtas tikpat ērti kā ikdienā - tikai labāk un bez ikdienas pienākumiem.

Psiholoģiski dažādi ikdienas rituāli samazina stresu, piemēram, sestdienas vakara sporta pārraides noskatīšanās televīzijā vai ierastā žurnāla lasīšana, malkojot kafijas tasi svētdienas rītā. Rituāli cilvēkam palīdz "atslēgties", bet jauni piedzīvojumi un lietas ir psiholoģiski nogurdinošāki nekā lietas, ko cilvēks jau pazīst.

Īpaši naski uz ierasto rituālu saglabāšanu atvaļinājumā ir amerikāņi, briti un vācieši. Tieši tāpēc Spānijā vai Turcijā ir tik daudz vācu restorānu. Savukārt ziemeļvalstu iedzīvotāji daudz labprātāk izbauda svešas tradīcijas un ēdienus un izvairās no ziņām no dzimtenes, kā arī nebūt neuzstāj, ka brokastīs jāēd ziemeļzemēs populārais lasis.

Priekšstats, ka ceļotāji atvaļinājumā tikai vēlas gūt jaunus iespaidus un izbaudīt eksotiku, nav nemaz tik patiess. Biežāk tā ir tikai iedomāta vēlme, nevis patiesība. Daudzi atpūtnieki vairāk vēlas pavadīt laiku kopā ar draugiem vai ģimeni un darīt to, kam ikdienā darba dēļ nepietiek laika.

Tiem ceļotājiem, kas izvēlas doties ceļojumā paši uz savu roku un neizmantot ceļojumu aģentūru piedāvātos gatavos ceļojumus, jārēķinās, ka šāds ceļojums var radīt stresu. Tad var gadīties, ka atpūtniekam pēc atvaļinājuma nepieciešams atpūsties no atvaļinājuma. Protams, tas tomēr ir atkarīgs no cilvēka - kādam vairāk piemēroti piedzīvojumi, bet citam - mierīga atpūta pie baseina.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Karlis 01/13/2011 11:49 Nu jā, man arī atvaļinājumā gribas sajust vietējās garšas nianses, pēc iespējas vairāk gūt no autentiskas vides, laikam esmu ziemeļnieks ;)

2 Lika 01/13/2011 11:34 Ir gan patiesība, kā atvalinājumā grībējās tieši jaunos iespaidus, jaunos ēdienus un eksotiku.Bet mieram un komfortam-tieši ceļojumu aģentūras pakalpojumi. Un nekādas pazīstamas sejas blakus! Un apģērbu citu,ko neatļaujos ikdienā! Tieši otrādi-divu nedēļu laikā pie tās var pierāst un tad valkāt droši.


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Latvia Tours
,


Estravel Latvia
,


Novatours
,


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.29078507sec.