Bezmaksas ir pieejama grāmata par svarīgiem liekā svara jautājumiem

«Sabiedrības Veselības Institūts ir publicējis grāmatu, kurā ir svarīga informācija par 31 tēmu, kas saistītas ar lieko svaru. Šis materiāls ir veidots vairāku gadu laikā, un tajā ir apkopots svarīgākais, kas cilvēkam ir jāzina par liekā svara jautājumiem. Materiāls ir pieejams interneta vietnē www.tobebest.com un ir sagatavots ne tikai lietošanai datorā, bet arī ērtai izdrukāšanai un lasīšanai uz papīra. Visa publicētā informācija ir pieejama bez maksas,» par jauno projektu stāsta Sabiedrības Veselības Institūta vadītājs Vilnis Baltiņš.

«Liekā svara jautājums nomoka daudzu cilvēku prātus. Praktiski visi sieviešu vai veselības žurnāli katrā izdevumā velta šai tēmai speciālus rakstus. Dažkārt tikai ar mēneša intervālu tiek publicēti savstarpēji pretrunīgi ieteikumi un padomi par svara samazināšanas jautājumiem. Cilvēki mētājas no vienas metodes pie otras un, lai tikai atrastu pareizo un vienīgo veidu, kā kontrolēt savu svaru, viena mēneša laikā paspēj izmēģināt pat vairākas «super diētas». Lasītājiem ir sarežģīti sekot ieteikumiem, jo bez pamatzināšanām atšķirt noderīgus padomus no tādiem, kuri veselību bojā, ir neiespējami,» nepieciešamību publicēt šo grāmatu pamato Vilnis Baltiņš, piebilstot ka zināmā mērā saprot žurnālu redakcijas, kurām nav īpašas izvēles, jo lasītāji grib saņemt arvien jaunu un jaunu informāciju par aktuālu tēmu, pat ja tā ir pretrunā ar iepriekš publicēto.

«Cilvēkam, ja viņš nezina patiesos problēmas cēloņus, ir viegli pakļauties maldinošai informācijai, vēl jo vairāk, ja tā publicēta repektablā izdevumā,» skaidro Vilnis Baltiņš un turpina, «Sākot ar šodienu, nevienam nevajadzētu atrunāties ar to, ka viņš nezina, kā kontrolēt vai samazināt ķermeņa svaru. Sabiedrības Veselības Institūta izveidotajā mājas lapā www.tobebest.com publicētais materiāls ir pietiekams, lai katrs atrastu piemērotu veidu problēmas risinājumam un gūtu pilnīgu ieskatu tās patiesajos cēloņos».

«Par nelaimi sensāciju meklētājiem, jāsaka, ka šis materiāls nepiedāvā nekādas jaunas metodes. Šeit ir apkopotas zināšanas, kas jau sen ir zināmas un patiešām palīdz cilvēkiem. Ķermeņa reakcija uz cilvēku ieradumiem ir nemainīga jau miljoniem gadu. Atšķirība starp senatni un tagadni ir tāda, ka mūsdienās daudz vairāk cilvēku var piekopt dzīvesveidu, kāds senatnē bija pieejams tikai nelielam skaitam izredzēto. Tāpēc arī apaļīgo īpatsvars mūsdienās ir krietni lielāks nekā tas bija kaut vai pirms 100 gadiem,» tā Vilnis. Baltiņš.

«Cilvēki arvien meklē jaunas iespējas samazināt lieko svaru, bet neizmanto to, kas ir vienkāršs un tiešām palīdz. Patiesībā cilvēki ir pārāk slinki, lai kaut ko mainītu, un tāpēc saka, ka nekas viņiem nepalīdz. Viņi turpina neko nedarīt ar atrunu, ka vecais un sen zināmais nepalīdz, un šobrīd nekā jauna nav, vai arī tas tiek aktīvi meklēts,» stāsta Vilnis. Baltiņš un piebilst, ka Institūts ir parūpējies par to, lai cilvēkiem, kuriem nepatīk informāciju lasīt datorā, to būtu iespējams ērtā formā izdrukāt. Izdrukāto materiālu iesakam reizi no reizes pārlasīt, it īpaši tajos brīžos, kad ir vēlme izmēģināt kādu jaunu un ārkārtīgi efektīgu svara samazināšanas metodi.

«Ja tomēr izrādās, ka pieejamā informācija vēl nesniedz pilnīgas atbildes, kas tieši traucē kontrolēt svaru, ikviens jau vairāk nekā gadu var veikt bezmaksas liekā svara diagnostiku. Diagnostika pieejama citā Sabiedrības Veselības Institūta mājas lapā www.edietologs.lv,» atgādina Vilnis. Baltiņš

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5295949sec.