Kafija nepalielina hronisku slimību risku

Laba ziņa visiem kafijas cienītājiem: kafijas lietošana samazina otrā tipa diabēta risku, un arī sirds veselību kafija ietekmē mazāk, nekā domāts agrāk.

Vācijas Uztura pētniecības institūtā veikts pētījums liecina, ka kafija nepalielina sirds un asinsrites sistēmas saslimšanu risku, neveicina audzēju veidošanos un pat samazina iespējamību saslimt ar otrā tipa diabētu. Tāpat noskaidrots, ka nav izšķirošas nozīmes, vai kafija satur kofeīnu, vai arī tiek lietota bezkofeīna kafija.

Pētījumā tika analizēti 42`000 pieaugušu respondentu dati, kas piedalījās ilgtermiņa pētījumā. Pētnieki apkopoja informāciju par pētījuma dalībnieku dzīves stilu, ieradumiem un veselības stāvokli, tai skaitā, hroniskām saslimšanām.

Deviņu novērojumu gadu laikā ar otrā tipa diabētu saslima 1`432 pētījuma dalībnieki, 394 piedzīvoja sirds infarktu, 310 – insultu, 1`801 tika konstatēts audzējs. Salīdzinot to personu datus, kas ikdienā lietoja ļoti daudz kafijas, ar tiem, kas kafiju nelietoja gandrīz nemaz, tika konstatēts, ka pirmajā grupā hronisko slimību risks nebūt nav lielāks. To personu vidū, kas dienā izdzēra vairāk par četrām tasītēm kafijas, pat tika novērota retāka saslimšana ar otrā tipa diabētu.

Līdzīgi pētījumu rezultāti iegūti arī ASV, tāpēc speciālisti uzskata, - ja cilvēks kafiju labi panes un dzer labprāt, var to droši arī turpināt. Protams, tas nenozīmē, ka kafijas nedzērājiem tagad būtu jāsāk tā dzert. Daudz svarīgāk hronisku saslimšanu profilaksei ir lietot uzturā pietiekami daudz pilngraudu produktu, mazāk gaļas, vairāk augļu un dārzeņu, nesmēķēt un pietiekami daudz kustēties.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars  Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dome Hotel
,


Viesistaba
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54845786sec.