Sargājiet rokas! – pavasara tīrīšana nozīmē risku mūsu rokām

Ziema pamazām piekāpsies, saule spīdēs arvien biežāk, un daudzās mājās sāk plānot lielo pavasara tīrīšanu. Tāpēc der atcerēties dažus vienkāršus padomus, kā pasargāt rokas no ūdens un tīrīšanas līdzekļu kaitīgās iedarbības. Ne vienmēr pietiek tikai ar cimdiem, apgalvo eksperti.

Lai gan tas skan pretrunīgi, - ūdens sausina ādu. Ja rokas tiek slapinātas pārāk bieži vai par ilgu, cilvēks riskē iedzīvoties ādas iekaisumos. Mitrumā ādas dabiskais aizsargslānis tiek atmiekšķēts, āda sasprēgā, un paveras ceļš dažādiem alergēniem un alerģiju ierosinātājiem. Kontakts ar ķīmiju situāciju vēl vairāk pasliktina. Līdz ar to labi, kvalitatīvi saimniecības cimdi ir obligāts priekšnoteikums lielajiem pavasara tīrīšanas darbiem mājās. Svarīgi ir arī izvēlēties pareizā lieluma un modeļa cimdus.

  1. Veicot mājas tīrīšanu ar ūdeni, tīrīšanas un dezinfekcijas līdzekļiem, ieteicams izvēlēties mājsaimniecības cimdus ar pagarinātu delma daļu: tie nelaiž cauri ūdeni, ir izturīgāki pret sadzīves ķīmiju un var tikt izmantoti atkārtoti.

  2. Jāizvēlas nepūderētie cimdu modeļi. Pūderis cimdos, kas domāts, lai tie nesaliptu, jo īpaši, ja cimdi izgatavoti no dabīgā lateksa, var izraisīt alerģijas, kā arī rada lieku berzi roku ādai.

  3. Jāizvēlas cimdi, kas nesatur lateksu. Labāk iegādāties sintētiskā nitrilkaučuka cimdus.

  4. Cimdu pagarinātā delmu daļa jāatloka, tā pasargājot rokas no šķidrumiem, kas var notecēt no plaukstas un ietecēt cimdos.

  5. Cimdi jāvelk tikai sausās rokās! Ja rokas vai cimdu iekšiene ir mitra, mitrums kaitēs ādas dabiskajai aizsardzības spējai.

  6. Pirms cimdu uzvilkšanas rokas jāieziež ar aizsargkrēmu, kas ātri iesūcas ādā. Tas pastiprinās ādas barjeras funkciju.

  7. Cimdus nevajadzētu atstāt rokās pārāk ilgi, jo cimdos rokas svīst. Tāpēc pamainiet veicamo darbu un dariet kaut ko tādu, kur cimdi nav nepieciešami.

  8. Ja tomēr cimdi paliek rokās ilgstoši, pavelciet zem tiem plānus kokvilnas cimdus, kas uzsūks sviedrus un neļaus rokām svīst.

  9. Vairākkārt lietojamie cimdi pēc darba vienmēr jānoskalo un jāpakar kārtīgai izžūšanai.

  10. Kopiet rokas! Darbu starplaikos un noslēgumā palutiniet rokas ar atjaunojošu losjonu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.29659986sec.