Eiropā pieaug interese par īsajiem SPA atvaļinājumiem

Atpūsties vajag, bet ātri: divu līdz četru dienu SPA atvaļinājumi Eiropā kļūst arvien populārāki, - tūristi vēlas saņemt kvalitatīvu pakalpojumu īsā laikā, lai pēc tam atkal atgrieztos ikdienas darbos.

Saskaņā ar nupat publicētiem pētījuma datiem 2011.gadā šādu ātro SPA atvaļinājumu rezervācijas apjoms pieaudzis par 25 procentiem, salīdzinot ar situāciju gadu iepriekš. Aptauja arī liecina, ka galvenais iemesls, kāpēc tūristi izvēlas šādu atvaļinājuma tipu, ir bailes no izdegšanas sindroma. Visbiežāk īso SPA ceļojumu laiks ir divas līdz četras dienas, ziņo socioloģisko pētījumu uzņēmums GfK.

Vairāk nekā pusi – 53 procentus no visiem īsajiem SPA atvaļinājumiem rezervējuši pāri, bet ģimeņu rezervācijas augušas par 18,8 procentiem. Pieauguma tendence vērojama arī vienatnē ceļojošo tūristu segmentā – katrs desmitais īso SPA ceļojumu rezervētājs ceļoja viens (10,3 procenti), kas nozīmē pieaugumu gada laikā par 27,1 procentu.

Galvenais motīvs, kāpēc ceļotāji izvēlas šādu ceļojumu, ir iespēja atslābināties: 84,6 procenti kā galveno motīvu, izvēloties īso SPA ceļojumu, norādīja vēlēšanos atpūsties no stresa pilnās ikdienas. 76,9 procenti jeb apmēram trīs ceturtdaļas aptaujas dalībnieku vēlas dažās dienās izdarīt kaut ko labu savai veselībai, bet 53,3 procenti norādīja, ka baidās no izdegšanas sindroma. Vēlmi pavadīt laiku ar partneri kā galveno motīvu norādīja 52,4 procenti aptaujāto, bet krities to ceļotāju skaits, kas īsajā SPA atvaļinājumā dodas skaistumkopšanas mērķu vārdā (2010. gadā – 21,1 procents, 2011. gadā – 17,1 procents.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59154701sec.