Apaļīgi cilvēki nereti dzīvo ilgāk par slaidajiem

Tuvojas atvaļinājumu sezona, un ne viena dāma vien atkal grūtsirdīgi nopūšas, jo pēdējie kilogrami, kas šķir no sapņu svara, ir īpaši nepadevīgi. Badoties, lai no tiem tiktu vaļā? – nav nepieciešams, jo izrādās, ka mazliet apaļīgi cilvēki sasniedz lielāku vecumu, ja vien ievēro dažas vienkāršas lietas.

Cilvēki, kas kaut reizi izmēģinājuši kādu novājēšanas diētu, zina šo fenomenu: pirmie liekie kilogrami pazūd itin veikli, bet pēc tam kļūst arvien grūtāk. Vairākos paralēlos pētījumos pierādīts, ka daži kilogrami liekā svara nebūt nekaitē, kā tika uzskatīts līdz šim.

Mollīgie cilvēki, izrādās, ne tikai dzīvo ilgāk par tievajiem, bet arī ievērojami retāk saslimst ar Alcheimera vai Pārkinsona slimību. Šādās atziņās ar medijiem dalījies Minhenes Bogenhauzenas Endokrinoloģijas, diabetoloģijas un angioloģijas klīnikas galvenais ārsts Torstens Zīgmunds (Thorsten Siegmund) Vācijā. Mediķiem gan vēl nav izdevies nonākt pie vienota viedokļa, kā minēto fenomenu izskaidrot, bet pētījumi skaidri pierādījuši, ka iedzimtība nav vienīgais ietekmējošais faktors.

Svarīgākais kritērijs tam, vai liekais svars neapdraud cilvēka veselību, joprojām ir un paliek ķermeņa masas indekss (ĶMI), kura vērtība nedrīkstētu pārsniegt 25. Daži liekie kilogrami, piemēram, ĶMI 27 vēl nav iemesls bažām, jo vairums cilvēku ar šiem dažiem kilogramiem liekā svara virs ideālā tiek galā bez problēmām. Tomēr ārsti iesaka, ka tad regulāri jākontrolē asinsspiediens un holesterīna līmenis asinīs.

Citi ārstu ieteikumi, kā apaļīgajiem saglabāt veselību, ir šādi – ēst to, kas garšo, bet vienmēr ar mēru, neuzņemt pārlieku daudz tauku vai ogļhidrātu. Protams, cilvēkiem ar nedaudz palielinātu svaru ir būtiski vairāk kustēties. Ieteicamā slodze, nodarbojoties ar izturības sporta veidiem, būtu vismaz 30 minūtes katru dienu vai 45 – 60 minūtes katru otro dienu, piedevām kontrolējot pulsu, kam slodzes laikā nevajadzētu pārsniegt 100 sitienus minūtē vai mazliet vairāk. Galvenais, lai sportošana sagādātu prieku, un tad noteikti būs spēkā apgalvojums, ka trenēti apalīši ir veselīgāki par netrenētiem slaidajiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17604899sec.