Cilvēki ar lieko svaru nenovērtē kaloriju nozīmi

“Cilvēki, kuri neinteresējas par apēsto produktu kaloritāti un saka, ka zināt visu produktu enerģētisko vērtību nav iespējams un tāpēc to darīt ir bezjēdzīgi, nav ieinteresēti sava svara samazināšanā”, portālam www.dieta.lv pavēstīja Sabiedrības Veselības Institūta vadītājs Vilnis Baltiņš.

“Ja cilvēkam ir liekā svara problēmas un tas viņu satrauc, tad ir absolūti nepieciešams iemācīties novērtēt apēsto produktu kaloritāti”, apgalvo Vilnis Baltiņš un piebilst,”Tas ir nepieciešams jo pašos pamatos liekais svars rodas no pārāk liela enerģijas pārpalikuma, kurš ir uzņemts ar pārtiku un nav iztērēts fiziskā darbībā. Šajā gadījumā ar fizisko darbību nevajag iedomāties tikai sportu. Kalorijas jeb enerģija mums ir nepieciešamas visu laiku. To vajag, lai mēs varētu strādāt, runāt, domāt un mīlēt. Tā vajadzīgas pat miegā, lai nodrošinātu ķermeņa temperatūru, elpošanu un asinsriti”.

“Sākotnēji apgalvojums, ka visu produktu kaloritāti atcerēties nav iespējams liekas ticams, jo produktu taču ir neiedomājams skaits. Taču painteresējoties dziļāk izrādās, ka nav nemaz tik sarežģīti, jo lielākajam vairumam ēdienkarte ir diezgan vienveidīga”, stāsta Baltiņs un turpina, “Cilvēka ikdienas ēdienkartē parasti nav vairāk par 15 - 20 pamata produktiem, kuri retu reizi tiek papildināti ar kādu izņēmumu, kas parasti notiek viesībās vai ceļojumos, taču ikdienā cilvēki parasti ieturas vienās un tajās pašās vietās un izvēlās vienus un tos pašus ēdienus. Pilnīgi pietiks ja atcerēsieties 15 pamata produktu aptuveno kaloritāti, kas nemaz nav tik sarežģīti”.

“Ja vēl ņemsiet vērā to, ka pagatavošanas veids produktu var padarīt gan kalorijām bagātāku, gan no tām atbrīvot un to, ka parasti visi jauktie, nesaprotamie un nezināmie produkti ir ļoti bagāti ar kalorijām, tad dzīve būs pavisam vienkārša”, piebilst Vilnis Baltiņš.

“Pirmais solis uz veselības stāvokļa uzlabošanu ir painteresēties par savas ēdienkartes populārāko produktu kaloritāti. Un tad jau varēsiet izlemt kā rīkoties: salātiem pievienot majonēzi vai krējumu, izvēlēties frī vai vārītus kartupeļus, dzert lielo vai mazo kolas glāzi, ēst tvaicētu vai nenosakāmā eļļā peldinātu un miltos apviļātu gaļu”, skaidro Baltiņš.

“Lai cilvēkiem labāk izskaidrotu šo problēmu, Sabiedrības Veselības Institūts animācijas seriāla ietvaros ir izveidojis filmiņu veltītu konkrētajai tēmai. Sēriju varat noskatīties interneta vietnē http://www.dietillustrated.com/”, nobeigumā pastāstīja Vilnis Baltiņš.

Spiežot uz zemāk redzamo linku ir atrodama īsfilmiņa par kalorijām
http://youtu.be/wZ7IRb1l3Hw


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70162201sec.