Nofrete informē par ķermeņa kopšanas procedūrām mājas apstākļos

Ziemā ķermeņa kopšana ir īpaši svarīga, jo mūs nesaudzē ne aukstais sals, ne asais vējš, kā arī esam pakļauti pilsētvides nelabvēlīgajai ietekmei, kas pavisam noteikti ietekmē sejas un ķermeņa ādas stāvokli. Par to, kā par sevi rūpēties ziemā un par ķermeņa kopšanas procedūrām aukstajā laikā pastāstīja estētikas un estētiskās medicīnas salona Nofrete vadītāja Karina Miņina.

Mūsu āda lielākoties ir paslēpta zem apģērba, kas pasargā to no kaitīgas ārējās vides iedarbības. Tāpēc ar novecošanos saistītās izmaiņas ķermeņa ādā sākas vēlāk nekā uz sejas, ap 30 - 35 gadiem. Tomēr arī tad, ja tai nav veltīta pienācīga uzmanība, var draudēt nepatīkamas sekas, piemēram, ādas tonusa un elastības zudums.

Tāpat kā sejai, arī ķermenim nepieciešama kopšana. Bez veselīga uztura, pietiekama miega un fiziskas slodzes tam nepieciešama arī kosmētika, lai āda pēc iespējas ilgāk saglabātos maiga un samtaina. Ķermeņa kopšana sākas ar viselementārāko – ar ko esam pazīstami jau kopš bērnības – ūdens procedūrām.

Tīrība – tā ir veselības un skaistuma ķīla. Dušas laikā centieties neizmantot parastās ziepes, jo tās sausina ādu. Lietojiet attīrošu gēlu, tam ir maiga konsistence, tas labi mitrina ādu un ir lieliski piemērots ikdienas lietošanai. Ziemas laikā optimāls ūdens procedūru veids ir silta duša, pēc kuras nevajag slaucīties, bet ļaut ādai nožūt. Reizi nedēļā izmantojiet ķermeņa skrubi un pīlingu. Tas attīrīs ādu no atmirušām un pārragojušām šūnām, un padarīs to gludu un maigu. Kā skrubi var izmantot parastu smalki samaltu kafiju, uzklājot to uz problēmu vietām. Procedūras pamatā var lietot to pašu dušas gēlu. Paņemiet masāžas cimdu, bet ja tāda nav, ādu var berzēt un masēt vienkārši ar roku.

Nākamais solis ādas kopšanā – tās barošana un mitrināšana. Ziemā ieteicams lietot krēmus un losjonus, kuri satur glicerīnu, E vitamīnu un alveju. Glicerīns un E vitamīns veicina mitruma saglabāšanos ādas dziļajos slāņos, bet alvejai piemīt nomierinoša iedarbība, tā stimulē asinsriti, noņem iekaisumu. Var izmanot krēmus ar "piparu efektu", jeb tādus, kuriem piemīt sildoša iedarbība. Šāda veida krēmus lieto ķermeņa problēmu zonu masāžai, kur visbiežāk rodas celulīts. Taču tos var izmantot arī mājas apstākļos, masējot tās ķermeņa zonas, kas satrauc, piemēram, kur parādās "apelsīna mizas efekts", vai arī uz tiem muskuļiem, kurus vēlas sasildīt un izmīcīt. Ļoti labi palīdz sildošie krēmi, kuru sastāvā ir kanēlis. Tam ir patīkama smarža un spēcīga sildoša iedarbība uz ādu, tai pat laikā to neapdedzinot.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.nofrete.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Alūksnes TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74586391sec.