Latvijā pieprasīts kļūst veselības tūrisms

Līdz ar pavasara iestāšanos un veselīga dzīvesveida ekspansiju visā pasaulē, Latvijā strauju popularitāti gan vietējo iedzīvotāju, gan ārvalstu tūristu vidū iegūst veselības tūrisms.  Veselības tūrisma attīstību veicina Latvijas dabas daudzveidība, ģeogrāfiskais novietojums pie Baltijas jūras un klimats. Tikpat svarīgs ir plašs atpūtas vietu un dažādu atveseļošanās piedāvājumu klāsts, kā arī daudzveidīga kultūras dzīve. 

Armands Slokenbergs, Tūrisma attīstības valsts aģentūras direktors: "Iestājoties pavasarim, aktuāli ir ne tikai sakārtot vidi sev apkārt, bet arī atjaunot spēkus, veicot fiziskas aktivitātes vai organisma atjaunošanas kūres. Latvijā tiek piedāvāts plašs augstas kvalitātes veselības tūrisma pakalpojumu klāsts par izdevīgu un konkurētspējīgu cenu, salīdzinājumā ar citām Eiropas Savienības valstīm, kur cenas mēdz būt augstākas. Turklāt Latvijā ļoti īsā laikā iespējams baudīt daudzveidīgu atpūtu – ļauties dabas valdzinājumam, dažādām ķermeņa un gara atjaunošanās procedūrām, kā arī baudīt kultūras mantojumu, apmeklējot operu, teātri vai izstādi. Iespēju ir daudz, un to novērtē ne tikai vietējie iedzīvotāji, bet arī ārvalstu tūristi, izvēloties Latviju kā veselības tūrisma galamērķi."

Aktuāli dabas vitamīni, SPA un dabas vērošana

Līdz ar dabu pavasarī no ziemas miera mostas cilvēki un vēlas uzņemt enerģiju, rosīties un atkal būt tuvāk dabai. Tūrisma attīstības valsts aģentūra kampaņas "Atklāj Latviju no jauna!" ietvaros aicina apmeklēt Latvijas skaistākās vietas.

Pavasara pirmie vēstneši ir gājputni, kas šobrīd, tradicionālo Putnu dienu ietvaros, vērojami Latvijas lielākajos dabas parkos un rezervātos. Ik gadu Latvijas Ornitoloģijas biedrība rīko putnu vērošanas bezmaksas ekskursijas un pat sacensības. Plašāka informācija par putnu vērošanas vietām Latvijā atrodama www.ornitofaunistika.com/kur/index.html.

Pavasarī organisma spēkus ļauj atgūt tradicionālā bērzu un kļavu sulu tecināšana. Bērza un kļavas sulai ir pavasara dzīvības spēks, kas dod kokam spēku, lai tas augtu un raisītu lapas, tāpat tās dod spēku un enerģiju arī cilvēkiem. Koku sula satur vielas, kam ir liels bioloģiskais spēks, lai pastiprinātu to darbību, sulā var iebērt pašu bērzu pumpurus. Latvijā no bērzu sulām gatavo arī vīnu, šampanieti u.c. dabas produktus, ko iecienījuši gan Latvijas iedzīvotāji, gan ārvalstu tūristi. Par bērzu sulu gatavošanas tradīcijām vairāk arī jaunatklāšanas raidījuma "TE" jaunās sezonas pirmajā raidījumā www.vimeo.com/64370186.

Pēdējos gados lielu popularitāti guvuši dažādu sporta veidu maratoni, kas pulcē plašu dalībnieku skaitu gan no Latvijas, gan citām pasaules valstīm. Skriešanas un riteņbraukšanas maratoni, kas tradicionāli norisinās lielākajās Latvijas pilsētās, kļuvuši par neatņemamu sportisku aktivitāti visai ģimenei, kam iedzīvotāji gatavojas savlaicīgi jau agrā pavasarī, uzsākot sporta treniņus.  Šogad vairākās Latvijas pilsētās tiek organizēti gan skriešanas, gan velomaratoni, uzzini vairāk par aktīvās atpūtas iespējām www.atklajlatviju.lv.

Savukārt organisma un gara atjaunošanai tiek piedāvātas plašās iespējas labākajās SPA viesnīcās un viesu namos, kur ikviens var atrast savām vēlmēm un iespējām vispiemērotāko veselības atjaunošanas piedāvājumu. Dažādas veselības, atjaunošanās un skaistuma SPA procedūras ir nepieciešamas organisma attīrīšanai un pilnīgai ķermeņa un gara atslābināšanai, lai Ziemeļu klimata apstākļos, ilgstoši saglabātu augstas darbaspējas. Latvija piedāvā plašu SPA pakalpojumu klāstu, sākot no mazām lauku viesu mājām, kurās tiek sniegtas ķermeni harmonizējošas un atslābinošas procedūras par pieņemamām cenām, līdz pat piecu zvaigžņu ekskluzīviem SPA. Plašāk par Latvijas SPA piedāvājumu var uzzināt www.latvia.travel/lv/raksts/labsajuta-un-spa.

Vairāk par veselība tūrisma iespējām Latvijā  www.tava.gov.lv un www.atklajlatviju.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78593922sec.