Aqua Villa SPA speciāliste par padomiem sejas ādas kopšanā rudenī

Nevienam nav noslēpums, ka katrā gadalaikā gan sejas, gan ķermeņa ādai ir jāpievērš uzmanība, toties katrā no gadalaikiem tās kopšana atšķiras. Kā rudenī kopt sejas ādu gan sievietei, gan vīrietim, vairāk pastāstīs Aqua Villa SPA kosmētiķe - ķermeņa speciāliste Dace Pelse.

Vai iestājoties rudenim ir jāmaina sejas kopšanas paradumi? Kam īpaši ir jāpievērš uzmanība?

Dace Pelse: Iestājoties vēsākam  laikam un apkures sezonai, jāpievērš  īpaša  uzmanība sejas un ķermeņa  ādas kopšanai. Barojošos krēmus, kas aizsargā ādu, jālieto pa dienu, un mitrinošos krēmus, kā arī serumus, kas ir uz ūdens bāzes, jālieto vakarā vai uz nakti. Rudens ir īstais laiks, lai veiktu sejas ādas pīlingus, attīrītu poras un veiktu procedūras, kas samazina krunciņas, ādas jūtīgumu, sausumu, pigmentāciju, un kuperozi. Īpaši ieteicamas procedūras izteiktāku problēmu gadījumos (grumbiņas, rētas, palielinātas poras, pigmenta plankumi, akne) ar augļskābēm vai ādas slīpēšanu (mikrodermoabrāziju), ko veic profesionālos estētikas salonos, arī Aqua Villa SPA.

Ne vienmēr sejas kopšanā iespējams izpildīt visus profesionāļu ieteikumus. Tomēr, kas ir pats nepieciešamākais, kas jāievēro, lai sejas āda būtu aizsargāta un veselīga rudens periodā?

Dace Pelse: Kā jau teicu, barojošos krēmus jālieto pa dienu, bet mitrinošos uz nakti. Bez tam, ļoti svarīgi ir laicīgi parūpēties par lūpu ādu, kurā nav tauku dziedzeri, tāpēc aukstumā un sausumā lūpu āda plaisā. Iesaku lietot lūpu kopjošos balzamus ar bišu vasku, un turklāt tos uzklāt uz lūpām un arī to kontūrām, ne tikai pa dienu, bet arī uz nakti. Vēl ļoti svarīgi vēsā un mitrā laikā parūpēties par roku ādu. Vakaros ieziežot ar barojošu roku krēmu vai, piemēram, ar Šī sviestu, bet pa dienu obligāti velkam cimdiņus. Vēl ieteiktu šajā rudens laikā lietot iekšķīgi lineļļu pa tējkarotei dienā, lai būtu skaista āda un stipra veselība, kā arī diennaktī izdzert 2 litrus ūdens.

Ir dzirdēts arī par dažādiem vingrinājumiem sejai. Vai ir kādi vingrinājumi sejai, ar kuru palīdzību varam padarīt sejas ādu veselīgāku un tvirtāku?

Dace Pelse: Cilvēka sejai  ir ap 60 muskuļu. Citi muskuļi tiek nodarbināti vairāk, citi mazāk, bet, lai veiktu sejas muskuļu treniņu, jāapņemas ar pacietību un jādara tas katru dienu - aptuveni 10 minūtes. Vajadzētu sākt ar pareizu, iztaisnotu stāju, tas stiprinās kakla muskuļus un neveidosies arī dubultzods. Iemācoties kustināt ausis (to var visi), varam trenēt vairākus muskuļus, kas stiprina sejas ovālu un izlīdzina "vārnu kājiņas". Piespiežot plaukstu pierei un mazliet pavirzot to uz uzacu pusi, cenšoties pacelt to ar muskuļa spēku, mēs varam trenēt pieres muskuļus, un atbrīvoties no horizontālajām krunciņām uz pieres.

Kā vīrietim ieteicams kopt sejas ādu rudenī? Kuri ir tie sejas kopšanas līdzekļi, kam būtu jābūt katra kopta vīrieša vannas istabā?

Dace Pelse: Lai gan vīrieša āda ir biezāka un izturīgāka, tā tāpat tiek pakļauta vides ietekmei. Turklāt vīriešu sejas āda tiek regulāri kairināta un attaukota skujoties. Vīrietim ādas kopšanai būtu nepieciešams: 1) pīlings, ar ko attīrīt poras 1 līdz 2 reizes nedēļā, 2) mitrinošais krēms, ko lietot ādas nomierināšanai pēc skūšanās, 3) barojošs krēms ar UVS aizsargfiltru, SPF, 4) vīriešiem, kas ilgstoši uzturas ārā (sporto, makšķerē utt.), noteikti jālieto aizsargkrēmi sliktiem laika apstākļiem, 5) arī vīriešiem svarīgi parūpēties, lai roku āda būtu vesela un neplaisātu, tāpēc arī vīriešiem regulāri vajadzētu lietot barojošu roku krēmu un neaizmirst arī nēsāt cimdus.

Kuras no Aqua Villa SPA piedāvātajām procedūrām variet ieteikt, lai īpaši palutinātu sejas ādu tieši rudenī? Pastāstiet par tām!

Dace Pelse: Vispirms, lai uzlabotu ādas apasiņošanu un skābekļa apgādi un uzņemtspēju, es ieteiktu veikt kādu no attīrošajām procedūrām. Salonā Aqua Villa SPA iespējams veikt ķīmiskos, mehāniskos, ultraskaņas pīlingu un arī mikrodermobrāziju. Viena no īpašajām procedūrām ir "šūpuļdziesma sejai", kuras laikā kosmētiskie produkti tiek sildīti virs sveces liesmas, un tas rada īpašas sajūtas klientam, kā arī, paaugstina ādas uzsūktspēju ievadot preparātus. Ieteiktu arī izbaudīt šokolādes procedūru sejai, tā lieliski baro ādu, apgāda to ar mikroelementiem un A, E, K, B grupas vitamīniem, kā arī labvēlīgi iedarbojas uz nervu sistēmu un uzlabo garastāvokli.

Novēlējums Travelnews.lv lasītājiem, lai šajā rudenī justos vēl skaistāki nekā pagājušajā!

Dace Pelse: "Spēks uzvar spēku, skaistums uzvar visu" /L.de Vega/ Lai Jums krāsains, emocijām un piedzīvojumiem bagāts šis skaistais rudens! Un protams, atrodiet savu lielisko kosmētiķi un ļaujieties burvīgai masāžai un profesionālai sejas kopšanai! Uz tikšanos Aqua Villa SPA!

Paldies par sarunu! Vairāk informācijas par Aqua Villa SPA skatiet interneta vietnē www.aquavillaspa.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60716105sec.