Lolita Neimane: «Ūdens – pieejamākais veids organisma attīrīšanai pirms vasaras»

Strauji tuvojas vasara, atvaļinājumu un ceļojumu laiks, kuras neatņemama sastāvdaļa ir pārgājieni, pikniki un ēdiena gatavošana brīvā dabā. Lai nepārslogotu savu organismu un varētu bez raizēm izbaudīt uz uguns vai grilla gatavoto ēdienu, ieteicams vispirms palīdzēt organismam atgūt līdzsvaru un atbrīvoties no toksīniem. Viens no vienkāršākajiem un visiem pieejamiem attīrīšanās veidiem ir - ūdens.

"Ūdenim ir daudz funkciju: tas uztur organismā līdzsvaru jeb homeostāzi, nodrošina daudzu vielu uzsūkšanos, dzesē organismu, veic barības vielu transportu uz šūnām. Tam ir vēl kāda funkcija – atkritumproduktu izvade no organisma. Mēs zinām, ka savs ķermenis jāmazgā ar ūdeni, nevis ar kafiju, tēju vai limonādi, taču mēdzam piemirst, ka arī organisma attīrīšanai vislabākais ir tieši ūdens, nevis jebkāds cits dzēriens," skaidro dietoloģe Lolita Neimane.

Mūsu organisms ir sarežģīta pašregulējoša sistēma, taču reizēm tas pats vairs nevar tikt ar visu galā, īpaši, ja dzīvojam ne pārāk veselīgu dzīvesveidu. Nereti, dzirdot vārdus organisma attīrīšana, cilvēkam pirmkārt nāk prātā nepatīkamas procedūras un mokošas diētas. Tomēr ar ūdens palīdzību mēs varam regulēt organisma darbību, aktivizēt bioloģiskos procesus un uzturēt savu labsajūtu visas dienas garumā, kā arī pastiprināt organisma pašattīrīšanās funkcijas.

Speciālisti rekomendē veikt attīrīšanās kursu, nedēļas garumā dzerot minerālūdeni vairākas reizes dienā pusstundu pirms ēšanas. Ūdens daudzumu aprēķina pēc formulas – septiņi mililitri minerālūdens uz katru svara kilogramu. Šādu attīrīšanās kursu ieteicams reizi mēnesī, bet nākamajās reizēs ūdens daudzums jāsamazina piemēram uz pusi.

Pirms vairākiem gadiem zinātnieki konstatēja, ka viena no labākajām organisma attīrīšanas metodēm ir dabīgā minerālūdens lietošana. Ļoti piemērots ir vulkāniskas izcelsmes minerālūdens, piemēram, Borjomi, tas satur vairāk nekā 60 organismam vitāli nepieciešamus minerālus un palīdz atbrīvot ķermeni no visa liekā.

Borjomi tipa dabīgais minerālūdens ir nenovērtējams palīgs, lai ik dienas izvadītu no organisma vielmaiņas blakusproduktus – sārņus, kuru veidošanās process organismā notiek nepārtraukti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51766801sec.