Kas jāzina, pērkot apavus internetā

Kad klāt ir vasara un atvaļinājumu sezona, arvien vairāk gribas būt pie dabas, svaigā gaisā, nevis pavadīt laiku lielveikalā, taču skaisti, sezonai atbilstoši un tērpam piestāvoši apavi ir ne tikai sieviešu kaprīze, bet gluži nepieciešama lieta ikvienam. Te nu talkā nāk interneta veikali, kuros piedāvājumu var pētīt nesteidzīgi, bet pirkumus veikt jebkurā diennakts laikā. Kas jāzina un jāņem vērā, pērkot apavus internetā? Ar noderīgiem padomiem nāk talkā interneta veikala "Euroskor" vadītāja Inga Burņevska.

"Apavu izvēlē vislielākā loma ir pareizam to izmēram," norāda Inga Burņevska. "Visvieglāk, protams, internetā iegādāties sev zināmu un pārbaudītu zīmolu apavus, jo viena ražotāja dažādām kurpēm izmērs saskanēs. Taču nevajag baidīties izmēģināt arī ko jaunu – interneta veikalos vienmēr ir apavu izmēru tabulas, pēc kurām var salīdzināt un noteikt, kurš izmērs no konkrētā zīmola būs jūsējais."

"Ja, iepazīstoties ar apavu izmēru tabulām, Jūsu izmērs ir starp diviem, bet nav pieejami pusizmēri, es ieteiktu izvēlēties lielāko. Piemēram, ja nevarat izšķirties starp 39. un 40.izmēru, drošāk vienmēr būs ņemt četrdesmito," uzsver Inga Burņevska. "Taču, ja tomēr būsiet kļūdījušies ar pareizā izmēra izvēli, nekāda lielā bēda nebūs notikusi – kurpes droši varat sūtīt atpakaļ izvēlētajam interneta veikalam pa pastu.

Domājot par pareizā apavu izmēra, izvēli, der atcerēties ar par gadalaiku jeb āra temperatūra ietekmi uz mūsu kājām – vēsākā laikā tās samazinās, bet karstās vasaras dienās kļūst lielākas. Turklāt, ja vasarā, izmantojot izdevīgos sezonas atlaižu piedāvājumus, pērkat zābakus ziemai, noteikti jāatceras, ka tie jāpērk par pus vai pat veselu izmēru lielāki nekā vasaras kurpītes, ieplānojot vietu biezākām zeķēm un rēķinoties ar to, ka aukstajā laikā apaviem jābūt diezgan brīviem, lai nesaltu kājas.

Pērkot apavus bērniem, vienmēr labāk pasūtīt to izmērus ar nelielu rezervi, lai kājiņa justos brīvi un kurpes nespiestu ne sānos, ne garumā. Tāpat bērnu apavus īpaši svarīgi ir izvēlēties no dabīgiem un elpojošiem materiāliem – ādas vai auduma, tāpēc rūpīgi jāizpēta, no kā apavi ražoti.

Interneta veikalu priekšrocība ir to neierobežotais darba laiks, iespēja iepirkties, sēžot dārzā zem ābeles, un iespēja detalizēti izpētīt kāroto preci. Apavu attēlus var pietuvināt, aplūkot no visām pusēm, uzzināt visu par izmantotajiem materiāliem un nesteidzīgi pieņemt lēmumu. Jā, kurpes nevar aptaustīt, bet, ja tiešām izvēlētie apavi neatbilst Jūsu cerētajam – vienmēr varat tās atgriezt veikalā.

"Reizēm cilvēkiem maldīgi šķiet, ka, iegādāties apavus fiziskā veikalā ir drošāk, taču arī uz interneta veikalos pirktajiem apaviem attiecas tieši tie paši noteikumi – tiem ir divu gadu garantija un tos var atgriezt veiklā, ja gadījies kāds ražotāja brāķis," norāda "Euroskor" interneta veikala vadītāja.

Interneta veikali ir lielisks palīgs cilvēkiem, kuri dzīvo ārpus Rīgas vai citām lielākajām pilsētām, kurās veikalu netrūkst: vienu kurpju dēļ nav nekur jādodas – tās divu darba dienu laikā ar kurjera palīdzību ieradīsies pašas. "Tomēr mūsu pieredze liecina, ka pagaidām interneta veikalu lielākoties izmanto tie, kuriem arī fiziskais veikals ir salīdzinoši netālu. Cilvēki interneta veikalā, kur plašāks piedāvājums, izvēlas apavus, mēs bez maksas piegādājam tos uz tuvāko veikalu, kur klients ierodas, apavus pielaiko un norēķinās par pirkumu," atzīst Inga Burņevska.

Iegādājoties apavus, noteikti nedrīkst aizmirst par to atbilstošu kopšanu, tāpēc vajadzētu iegādāties arī izvēlēto kurpju materiālam piemērotus kopšanas līdzekļus. Tie ne tikai vizuāli saglabās kurpes ilgāk skaistas, bet krietni uzlabos arī to funkcionālās īpašības, neļaujot apaviem izmirkt, uzsūkt netīrumus, tos dezinficēs un ļaus kājām justies daudz labāk.

"Apavu kopšanas līdzekļi nāk talkā arī, pielāgojot apavu izmēru tieši Jūsu kājas īpatnībām," stāsta Inga Burņevska. "Piemēram, ja kurpes ļoti patīk, bet nedaudz spiež, tad ar īpašu stiepšanas līdzekli konkrētā vietā apavus var padarīt brīvākus atbilstoši Jūsu kājas īpatnībām. Arī mīļākās kurpes, kuras pamanījušās no biežas valkāšanas pastiepties lielākas, nav ar skumjām jānoliek skapī – pamēģiniet tajās ielikt iekšzolīti vai kapīti, kas mazliet samazinās apava izmēru."

Apavu interneta veikali bieži piedāvā iegādāties arī dažādus aksesuārus, lai pilnveidotu un pieslīpētu savu tēlu. "Izvēloties somu, noteikti vajag uzmanīgi izlasīt visu tās aprakstu, jo nav jāpērk "kaķis maisā" – līdzās labi pārskatāmiem somu attēliem ir detalizēts tās apraksts: izmantotie materiāli, izmēri, aizdares un nodalījumu skaits."

"Mūsu pieredze, strādājot ar interneta veikalu, liecina, ka cilvēki kļūst arvien atvērtāki pirkumiem internetā. Arvien vairāk klientu sākumā uzdrīkstas izmēģināt šo pakalpojumu, bet pēc tam kļūst par mūsu pastāvīgajiem pircējiem," norāda Inga Burņevska. "Jā, apavi ir lieta, kam jāder ļoti precīzi, taču mūsu mazās Latvijas priekšrocība ir tā, ka viss ir tepat līdzās un nav nekādu problēmu vai lieka laika patēriņa apavus samainīt pret vajadzīgo izmēru. Arī atbildes uz jebkuriem jautājumiem vai neskaidrībām var saņemt ļoti operatīvi, un laiku, kurš tiktu veltīts braucienam uz veikalu, pavadīt daudz lietderīgāk."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64184213sec.