Kādēļ ceļošana atstāj negatīvu ietekmi uz veselību

Ceļošana apkārt pasaulei ir fantastisks veids kā paplašināt savu redzesloku, iegūt daudz pozitīvas emocijas un iepazīties ar jauniem cilvēkiem. Tomēr bez visiem pozitīvajiem ieguvumiem, izrādās, ka hipermobilitāte var nelabvēlīgi ietekmēt veselību, privāto dzīvi un pašsajūtu.

Mūsdienās sociālo mēdiju spiediens palielina vēlmi arvien vairāk publicēt bildes tādos sociālos tīklos, kā: Instagram, Facebook u.c. Turklāt, jo eksotiskākā vai ekstrēmākā vietā bilde tiks uzņemta, jo populārāka sociālos portālos tā būs. Minētais piemērs ir viens no iemesliem, kādēļ ceļošana mūsdienās ir kļuvusi par nepieciešamību un veidu, kā parādīt savu sociālo statusu citiem.

Tomēr pārlieku ilga un bieža ceļošana var izraisīt tā saucamo "jet lag" jeb organisma diennakts ritma izjaukšanu, sakarā ar vairāku laika joslu šķērsošanu (ceļojot ar lidmašīnu), kā arī dziļo vēnu trombozi, nelabvēlīgu starojuma ietekmi, nogurumu, vientulības un izolācijas sajūtu, esot nošķirtam no draugiem un tuviniekiem, apgalvo Surejas un Lundas universitātes pētnieki Zviedrijā. "Paaugstināts fizioloģiskais, fiziskais un sociālais spriedzes līmenis var atstāt negatīvu ilgtermiņa ietekmi uz cilvēka privāto dzīvi. Tas tiek skaidrots ar izmaiņām mūsu gēnos, miega trūkuma dēļ," komentē pētnieki.

Pētnieki apgalvo, ka sociālie mediji vien saasina problēmu, jo tie mudina ceļotājus konkurēt savā starpā, daloties ar iespaidīgiem fotouzņēmumiem sociālajos portālos no dažādu valstu galamērķiem. Turklāt tie, kas dodas uz bīstamākiem vai attālākiem rajoniem vai valstīm, kur notiek nemieri vai pilsoņu karš, un publicē bildes no turienes, gūst lielāku "tīkla kapitālu."

Būtībā mums pašiem ir jāizvērtē savas iespējas un vēlmes, attiecoties pret galamērķu izvēli un ceļojuma ilgumu. Tādējādi, lai nodarbe, kas var sagādāt tik daudz pozitīvu emociju, nepārvērstos par sāncensību ceļotāju starpā un neietekmētu mūs negatīvi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.73821998sec.