Neļaujiet kibernoziedzniekiem sabojāt sev ceļojumu!

Vienmēr ir patīkami plānot ceļojumu, tomēr, kad meklējat labāko cenu, ir jāņem vērā ļoti daudz risku.

Kad meklējat labāko cenu, krāpnieki uzglūn, lai izmantotu iespēju uzbrukt. Kaspersky pētnieki norāda, ka krāpnieku pikšķerēšanas uzbrukumu repertuāra pirmajā vietā atrodas fiktīvu laimestu e-vēstuļu sūtīšana, izmantojot WhatsApp, Facebook utt. Tā kā dažas lidsabiedrības un tūrisma aģentūras rīko biļešu loterijas, kas viltus variantam piešķir īstuma laķējumu, Kaspersky brīdina lietotājus ļoti uzmanīgi izturēties pret saņemtajām ziņām.

Turklāt ir jāpārliecinās, ka apmeklēto vietņu vietrāži URL ir uzticami. Apskatot URL, var izrādīties, ka ceļojuma plānotājs pārlūko pilnīgi citu vietni, nekā sākotnēji domāts. Esiet uzmanīgi: Airbnb.com un, piemēram, Airbnb.com.rooms-long-term-rent.online ir divas pilnīgi atšķirīgas vietnes - pirmā ir oficiāla tīmekļa vietne, bet otra (vai tamlīdzīga) ir pikšķerēšanas vietne, kas nomaskēta par īsto Airbnb. Viss, kas rakstīts viltus lapā, sākot no aprakstiem līdz daiļrunīgām atsauksmēm, ir viltojums, kas tur ievietots, lai pievilinātu neuzmanīgus ceļotājus. Tāpat ir ieteicams manuāli ievadīt pārlūkā tās tīmekļa vietnes adresi, kuru gribat izmantot viesnīcu vai lidojumu rezervēšanai. Ja pamanāt labu piedāvājumu no jaunas vietnes, ko iepriekš neesat apmeklējis, ir jāsameklē atsauksmes par to citās, uzticamās, vietnēs. Ja atrodat sliktas atsauksmes par vietni (vai tās neizdodas atrast), atturieties veikt pirkumu, lai cik lielisks šķiet piedāvājums.

"Gatavojoties ceļot es noteikti izvēlos avio biļetes, viesnīcas, īŗes automašīnas un visu pārējo rezervēt oficiālajos saitos. Protams, pēdējā brīža piedāvājumi vai atlaides nepārāk atpazīsamās mājaslapās ir patiešām vilinošas. Iespēja, ka izvēloties apšaumābu pārdevēju ar labu piedāvājumu mēs ieekonomēsim naudu īstermiņā. Bet vai nebūsim zaudētāji ilgtermiņā? Esam realisti. Tas ir tas, kas man liek aizdomāties un bieži vien samaksāt nedaudz vairāk, bet dzīvot ar mierīgu sirdi gan par sniegto produktu, apkalpošanu un drošību nākotnē", komentē autobraucējs Reinis Nitišs.

Piesardzība ir svarīga ne tikai plānojot braucienu, bet arī ceļojuma laikā. Ceļojumā nekādā ziņā neatstājiet mantas bez uzraudzības. Ir ļoti svarīgi sargāt pirmās nepieciešamības priekšmetus (tālruni, klēpjdatoru u. c.). Nekādā ziņā neatstājiet tos viesnīcas numurā. Izvairieties atklāti atstāt klēpjdatorus vai tālruņus sabiedriskās vietās. Pats svarīgākais ir nodrošināt, lai visas ierīces ir aizsargātas ar paroli un bloķētas, kad tās netiek lietotas.

Izmantojiet ierīču šifrēšanu, lai aizsargātu datus. Parasti ierīcē saglabātā informācija ir daudz vērtīgāka par pašu ierīci. Operētājsistēmas "Android" jaunākās versijas automātiski šifrē ierīces, un iOS pārvaldītas ierīces ir aizsargātas ar ieejas kodu vai paroli. Diska šifrēšanas norādījumus operētājsistēmai "Windows" var atrast šeit un operētājsistēmai "macOS" - šeit.

Ir jāizvairās izmantot publiski pieejamu datoru (viesnīcas vestibilā vai namatēvam piederošu). Savu ierīču lietošana neapšaubāmi ir drošāka, turklāt jāņem vērā, ka piederumi ar vadu ir drošāki par bezvadu - ir iespējams iejaukties bezvadu savienojumā, pat ja tas ir šifrēts.

"Runājot par privātajām mantām, zinot mūsdienu pasauli, es izvēlos iet smagāko ceļu, bet būt drošs. Gan ceļošanas laikā esot lidostās, braucot ar īres auto, dzīvojot viesnīcās, vienmēr visu svarīgāko, vajadzīgāko un vilinošāko zagļiem ņemu sev līdzi. Protams, mugura vai roka nogurst no mantu stiepšanas, bet dienas beigās, kad visas mantas ir pie tevis, esi noguris, bet priecīgs.", piebilst Reinis Nitišs.

Kaspersky ir apkopojis svarīgākos padomus, lai jūs varētu droši plānot brīvdienas un ceļot.

•    Izturieties skeptiski pret vilinošiem piedāvājumiem.

•    Pirms ievadāt vietnē personisko informāciju, pārbaudiet, vai savienojums ir drošs.

•    Vienmēr pārbaudiet adreses joslu, lai pārliecinātos, ka tiek izmantota pareizā vietne.

•    Iegādājieties biļetes un rezervējiet viesnīcu numurus tieši no uzņēmuma vai izmantojot plaši pazīstamu biļešu tirdzniecības vai viesnīcu vietni.

•    Nepiedalieties apšaubāmās dāvanu pasniegšanās.

•    Izmantojiet stipras paroles un divfaktoru autentifikāciju visur, kur iespējams.

•    Ar adreses joslas pārbaudi var nepietikt, jo daži ļaundari labi prot viltot adreses, - vienmēr izmantojiet aizsardzības risinājumu.

Par Kaspersky

Kaspersky ir starptautisks kiberdrošības uzņēmums, kas dibināts 1997. gadā. Kaspersky dziļā draudu pazīšana un drošības zināšanas nepārtraukti pārtop inovatīvos drošības risinājumos un pakalpojumos, lai aizsargātu uzņēmumus, izšķirīgi svarīgas infrastruktūras, valdības un patērētājus visā pasaulē. Uzņēmuma visaptverošajā drošības klāstā ietilpst labākā galiekārtu aizsardzība un vairāki specializēti drošības risinājumi un pakalpojumi cīņai ar sarežģītiem un mainīgiem digitālajiem apdraudējumiem. Vairāk nekā 400 miljonu lietotāju ir aizsargāti ar Kaspersky tehnoloģijām, un mēs palīdzam 270 tūkstošiem korporatīvo klientu aizsargāt to, kas viņiem ir vissvarīgākais. Uzziniet vairāk vietnē www.kaspersky.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39109015sec.