Marks Cukerbergs F8 konferencē formulē Facebook 10 gadu plānu (video)

Sociālā tīkla Facebook radītājs un vadītājs Marks Cukerbergs (Mark Zuckerberg) attīstības konferencē ''Facebook Developer Conference F8'', kas notika ASV pilsētā Sanfrancisko, ir definējis jaunos uzdevumus nākošajiem 10 gadiem. Pasākuma moto, kuru bieži atkārtoja arī Marks Cukerbergs bija ''katram ir jābūt iespējai, visā ar visiem padalīties''. Brīva interneta pieeja ir jānodrošina katram planētas iedzīvotājam, tas ir pats galvenais Marka Cukerberga uzstādījums nākošajiem 10 gadiem. Viņš ar kritiku vērsās pret interneta ierobežošanu, ko veic atsevišķu valstu vadītāji vai varas iestādes.

Trīs galvenie uzdevumi nākošajiem 10 gadiem pēc Marka Cukerberga ieskata ir:

1. Interneta pieejamība. Vēl šodien uz pasaules 4 miljardiem iedzīvotāju nav piekļuves interneta komunikācijām. Facebook vadītājs jau vairākus gadus strādā pie interneta pieejamības projekta, lai arī grūti pieejamos pasaules reģionos būtu interneta infrastruktūra. Konferences laikā tika demonstrētas saules bateriju lidmašīnas, kas nodrošina attālos reģionos interneta komunikāciju.

2. Mākslīgais intelekts. Šobrīd tiek aktīvi strādāts, lai dažādas interneta komunikācijas platformas (messenger, chat) spētu inteliģenti sarunāties ar klientiem. Cukerbergs konferences laikā demonstrēja iespēju kā pasūtīt veikalā puķes un kā pasūtīt jaunākās CNN ziņas.

Jaunās datorprogrammas spēs pēc raksta, bildes vai video atpazīt cilvēkus, notikumus un tos arī izskaidrot. Jaunās programmas palīdzēs cilvēkam diagnosticēt slimības, piemēram, vēzi.

3. Virtuālā realitāte. Facebook ir sagatavojis tirgum divas virtuālās realitātes brilles – Gear VR un Oculus Rift. Tās ļauj virtuālajā telpā satikties ar citiem cilvēkiem. Šī tehnoloģija ir īpaša, jo tā būtiski ietekmēs cilvēka sociālos procesus sabiedrībā. Nākošajos 10 gados šīs tehnoloģijas strauji attīstīsies un to izskats un lietošanas ērtums būs līdzīgs tam, ko ikdienā lieto parastie briļļu nēsātāji.

INFO: 21.04.2016 Travelnews.lv rīko sociālo tīklu semināru - skatiet šeit


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51887202sec.