Apdrošinātājs: Ceļojumos aizvien populārāka kļūst kalnos kāpšana

Salīdzinot ar aizvadītā gada vasaru, šogad ievērojami pieaudzis apdrošināto ceļotāju skaits, kas devušies uz ārzemēm, ar mērķi kāpt kalnos. Liela daļa ceļotāju, iegādājoties apdrošināšanu, izvairīgi norāda mērķi – kalnos kāpšana/alpīnisms, klasificējot kāpšanu kalnos kā pastaigu, neskatoties uz to, ka plānotais augstums ir krietni virs 2500m.

Gjensidige Latvija ekspertu pieejamā informācija arīdzan ļauj secināt, ka daļa cilvēku ir nepietiekami sagatavojušies un novērtējuši savas spējas pieveikt tik lielus augstumus, kā rezultātā regulāri tiek pieteikti gadījumi, kad ceļotāji saskārušies ar nopietnām veselības problēmām retinātā gaisa vai spēka izsīkuma dēļ.

Aktīvajai atpūtai kļūstot aizvien populārākai, ceļotāji bieži vien zvilnēšanas dienvidu pludmalēs vietā labprāt pieņem jaunus izaicinājumus un dodas baudīt skaistus dabas skatus kalnos. Šogad vairāk kā iepriekšējos gadus, iegādājoties ceļojuma apdrošināšanu, cilvēki norāda “pastaigu kalnos” kā galveno aktīvās atpūtas pavadīšanas veidu ceļojuma laikā. Pastaiga tiek attiecināta uz kalniem līdz 2500 m augstumam, savukārt virs tā – tiek klasificēts kā alpīnisms. Aktuālie novērojumi liecina, ka ceļotāji, ar mērķi ietaupīt, vairums gadījumu norāda augstumu līdz 2500m, neapzinoties gan veselības, drošības, gan finansiālos riskus šādai rīcībai.

“Šī gada tendence – kalnos kāpšana - apdrošinātājiem raisa milzu bažas, jo cilvēki regulāri neizvērtē savas spējas uzturēties kalnos, kur ir retināts gaiss. Pēdējo mēnešu laikā esam saskārušies ar vairākiem gadījumiem, kad ceļotājus ir bijis nepieciešams transportēt no kalniem ar helikopteru, jo bijušas nopietnas veselības problēmas. Šāda palīdzība vidēji izmaksā ap 10 000 EUR” stāsta Gjensidige Latvija Personu apdrošināšanas produktu grupas vadītājs Kārlis Eberhards.

Viņš uzsver, ka vairums gadījumu personas sākotnēji nenovērtē kalnu augstumu un vidi, norādot aktīvās atpūtas veidu – pastaiga kalnos līdz 2500m, taču realitātē augstums ir ievērojami lielāks un klienti vēlāk atklāj, ka ceļojuma mērķi tomēr ir izaicinošāks par pastaigu. Gjensidige Latvija eksperti atgādina, ka ir ļoti būtiski norādīt precīzu informāciju, iegādājoties apdrošināšanas polisi, kā arī kārtīgi iepazīties ar polises līguma nosacījumiem. Šī gada 2. ceturksnī Gjensidige Latvija ceļojuma apdrošināšanas gadījumos izmaksātā summa ir piecas reizes lielāka nekā šajā pašā periodā pērn. Kā galvenais iemesls pieaugošajām izmaksām ir ceļojumos gūto nelaimes gadījumu nopietnās sekas, kā arī cenu kāpums medicīnas pakalpojumiem populāros ceļojumu galamērķos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16136003sec.