Seesam Latvia kļuvusi par vadošo motociklu apdrošinātāju valstī

Salīdzinot divu iepriekšējo gadu statistiku, 2009. gadā divkārt samazinājies ceļu satiksmes negadījumu skaits, kuros vainojami motociklisti. 2008.gadā tika reģistrēti 158 ceļu satiksmes negadījumi, kurus izraisījuši motociklisti, bet 2009.gadā – 82 šādi negadījumi. Pērn visvairāk negadījumu motociklisti izraisīja aprīlī, kad motociklu sezona tikko bija sākusies, un jūlijā, kad valdīja īpaši silts laiks.

Neraugoties uz to, ka pēdējā laikā motociklistu izraisīto satiksmes negadījumu skaits būtiski samazinājies, katru gadu negadījumos tomēr iekļūst vidēji 5% motociklu vadītāju. Statistiski lielākais risks iekļūt satiksmes negadījumā ir motociklistiem vecumā no 18 līdz 22 gadiem – šīs vecuma grupas motociklisti izraisa avārijas vai iekļūst negadījumos gandrīz trīs reizes biežāk nekā 31 līdz 35 gadus vecie motociklisti un aptuveni piecas reizes biežāk nekā 36 līdz 45 gadus vecie motobraucēji. Šāda statistika saistāma ar gados jaunāko satiksmes dalībnieku nelielo braukšanas pieredzi, pārgalvību un braukšanas ātruma nepareizu izvēli. Raksturīgi, ka lielāko daļu negadījumu uz ceļa izraisa motociklisti, kur ir jaunāki par 30 gadiem.

Motociklu īpašnieku vidējais vecums ir 31 gads.

80% no visiem motociklistu izraisītajiem satiksmes negadījumiem notiek Rīgā un Rīgas rajonā.

Aprīlī, kad sākās motociklu sezona, AAS „Seesam Latvia” uzsāka OCTA polišu pārdošanas akciju motociklu vadītājiem. Tagad apkopoti šīs akcijas pirmo divu mēnešu rezultāti.

Šogad aptuveni 3000 motociklu īpašnieku jeb apmēram 28% no motociklistiem Latvijā OCTA polises saviem spēkratiem iegādājušies AAS„Seesam Latvia”. Līdz ar to „Seesam Latvia” kļuvusi par vadošo motociklu apdrošinātāju valstī. „Seesam Latvia” sauszemes transporta līdzekļu apdrošināšanas riska parakstītājs Pēteris Lečmanis šādu klientu izvēli skaidro ar to, ka apdrošināšanas kompānija ļoti rūpīgi pārdomājusi apdrošināmo risku un prēmiju apmēru, padarot šo apdrošināšanas veidu klientiem pievilcīgu. Aptuveni 30% klientu šogad motocikla OCTA polisi iegādājušies internetā, jo šajā gadījumā polises pirkumam papildus tiek piemērota 10% atlaide.

Aptuveni puse motociklu īpašnieku OCTA parasti iegādājas uz trīs mēnešiem, kas ir minimālais laika periods, uz kuru tiek slēgts transporta līdzekļa vadītāja civiltiesiskās atbildības līgums. Gadās, ka motociklu īpašnieki automātiski izvēlas šo īsāko apdrošināšanas periodu, taču apdrošinātāju pieredze liecina, ka šiem vadītājiem vasaras nogalē bieži vien nākas iegādāties vēl vienu polisi atkal uz trīs mēnešiem. Tieši tāpēc „Seesam Latvia” motociklistiem piedāvā slēgt OCTA līgumu uz sešiem vai deviņiem mēnešiem jau motosezonas sākumā par izdevīgāku cenu.

44% no visām motociklu OCTA polisēm tiek iegādātas aprīlī, kad sākas motociklu sezona.

Vairāk nekā puse no visām pārdotajām motociklu OCTA polisēm ir līgumi uz trīs mēnešiem. 37% gadījumu motociklu īpašnieki iegādājas polisi uz sešiem mēnešiem un tikai 7% gadījumu – uz 12 mēnešiem.

Vidējais atlīdzības apmērs, kas izmaksāts cietušajiem pēc motocikla vadītāja izraisīta satiksmes negadījuma, ir 472 lati. Ja negadījumā cietis motocikls, tad vidējais izmaksātās atlīdzības apmērs ir 1300 lati.

Par AAS “Seesam Latvia”

AAS Seesam Latvia akcionārs un īpašnieks ir viena no lielākajām un vadošajām finanšu un apdrošinātāju grupām Somijā – Pohjola Group, kurai piederošā nedzīvības apdrošināšanas sabiedrība Pohjola Insurance Ltd ir dibināta 1891.gadā un tā ir gan vecākā, gan arī ar 27% tirgus daļu lielākā apdrošināšanas kompānija Somijā.

Pohjola Insurance Ltd Starptautiskās reitingu aģentūras Standard & Poor’s piešķirtais ilgtermiņa drošības reitings ir A+ (strong).

Sīkāka informācija: www.seesam.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Nikos Travel
,


Latvia Tours
,


Compensa Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46147585sec.