Piedāvā bezmaksas mobilās aplikācijas viedtālruņiem «Latvia.Travel»

Atbildot uz pasaulē valdošo tendenci, ka viedtālruņu lietotāju skaits strauji aug, Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) izstrādājusi bezmaksas mobilās aplikācijas „iPhone” un „Android” platformas viedtālruņiem, kas paver jaunas – labākas, ērtākas, laika taupības ziņā efektīvākas utt. – ceļošanas, pārvietošanās, sarīkojumu apmeklēšanas u. c. dzīves iespējas.

Pēc jaunās aplikācijas „Latvia.Travel” lejupielādēšanas (Android tālruņiem - Google Play, iPhone – App Store) viedtālruņa ekrānā parādās Latvijas nacionālā tūrisma ikona, uz kuras uzspiežot iespējams iegūt noderīgu informāciju, lieki netērējot laiku un enerģiju.

Informācija sakārtota piecās kategorijās: apskates vietas, naktsmītnes, ēdināšanas uzņēmumi, tūrisma informācijas centri un notikumu saraksts, lai, piemēram, noskaidrotu, ka šogad Rīgas svētki notiks no 17. līdz 19. augustam.

Jaunās lietotnes informatīvo bāzi veido TAVA nacionālais tūrisma portāls www.latvia.travel. Tas nozīmē - ja kāda naktsmītne vai restorāns ir ierakstīts portālā, jūsu tālrunis to parādīs. Turklāt ne tikai to, bet vēl daudz vairāk – papildus ziņām par naktsmītnes, restorāna (muzeja, teātra u. c.) atrašanās vietu, darba laiku, ievirzi (restorāns ar japāņu virtuvi...), apkalpošanas valodu un citām niansēm tālrunis dod iespēju nosūtīt uz jūs interesējošās vietas interneta mājaslapu savu e-vēstījumu vai arī piezvanīt uz norādīto kontaktnumuru un, piemēram, pasūtīt galdiņu vai rezervēt gultasvietu.

TAVA mobilās aplikācijas ļauj īsā laikā orientēties vidē, un lietotnē iekļautā karte ne tikai atvieglo meklēšanu, bet arī uzzīmē taisnāko ceļu, kā līdz vēlamajai vietai nokļūt, saskaitot kilometrus līdz tai (ejot kājām vai braucot ar auto).

Aplikācija paredz savienojumu ar populārākajiem sociālajiem tīkliem, tādiem kā „Facebook”, „Draugiem.lv”, „Foursquare” u. c.

Lai iepazītos ar ceļotājiem un ne tikai viņiem noderīgajām iespējām, kādas paver jaunās mobilās aplikācijas, TAVA tīmekļa resursā www.latvia.travel jau tuvākajā laikā būs atvērta īpaša mikrolapa. Sak, klikšķini droši un uzzini vairāk!

Aplikāciju reklamēšanas nolūkā tūrisma informācijas centros, viesnīcās un citviet būs pieejami QR kodi, ļaujot tās brīvi lejupielādēt atbilstīgi tālruņa platformai.

Aplikācijas lietotne pieejama četrās valodās – latviešu, krievu, angļu un vācu mēlē, dodot iespēju arī ārvalstu tūristiem baudīt aplikāciju sniegtās priekšrocības – uzzināt un atrast vieglāk, ērtāk un ātrāk.

TAVA aplikāciju izveidojusi sadarbībā ar SIA „Mobile Rams” un, ņemot vērā projekta sarežģītību, ieceres realizācija prasīja apmēram pusgadu ilgu darbu un pacietīgus programmēšanas risinājumu meklējumus. TAVA interneta projektu vadītājs Didzis Sprūds atzīst: „Mums bija interesanti strādāt, un es ceru, ka arī tūristiem un arī ikvienam no mums būs interesanti šīs aplikācijas lietot.”

Šobrīd aplikācijas „Latvia.Travel” sniedz informāciju par apmēram 880 apskates vietām un objektiem, aptuveni 570 viesnīcām un citām naktsmītnēm, kā arī vairāk nekā 75 tūrisma informācijas centriem visā Latvijā.

Jāpiebilst, ka neviena viedtālruņu aplikācija nerodas visā pilnībā gatava uzreiz. Savu artavu to izveidē un uzlabošanā dod lietotāji, tāpēc tiek laipni gaidīti jūsu ierosinājumi uz e-pasta adresi: info@latvia.travel.

Pēc neoficiālas informācijas, šobrīd Latvijā apmēram 23 % telefona īpašnieku lieto viedtālruņus, t. i., apmēram tikpat daudz kā citur Eiropā.

Tiek prognozēts, ka 2015. gadā jau puse telefona lietotāju būs iegādājušies viedtālruni.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77317405sec.