Esot ceļā, elektroniskās ierīces varēs uzlādēt caur T-kreklu

Visticamāk, ka ikviens no mums reiz ir saskāries ar sava mobilā tālruņa, digitālās fotokameras vai planšetdatora izlādēšanos kāda pārbrauciena laikā. Bieži vien, atrodoties ceļā, nav iespējams rast risinājumu elektronisko ierīču uzlādei. Taču tagad zinātnieki nākuši klajā ar jaunu risinājumu, kas šo problēmu var novērst uz visiem laikiem.

Dienvidkarolīnas Universitātes (ASV) pētnieki atklājuši veidu, kā ikdienā bieži lietotu apģērba gabalu – t-kreklu – pārvērst par savdabīgu "lādētāju" elektroniskajām ierīcēm.

Pieslēdzot iekārtas t-kreklam, tās varēs uzlādēt gluži tāpat kā, piemēram, lietojot datora USB pieslēgvietu. Tas iespējams, pateicoties fluoru saturošu ķimikāliju iestrādāšanai t-krekla materiālā (audumā), izmantojot vakuuma apstākļus un īpaši augstas temperatūras. Šādā veidā t-krekls spēj uzturēt sevī elektrisko enerģiju, ļaujot to izmantot kā pārnēsājamu un vienmēr pieejamu lādētāju.

Inženieri, kas izstrādā t-kreklus – lādētājus, atzīst, ka ķīmiskās apstrādes process nemaina materiāla tekstūru un īpašības, turklāt, izmantojot šādu t-kreklu, visdažādākās ierīces iespējams uzlādēt pat tūkstošiem reižu. Ļoti būtiski, ka inovatīvā metode ir arī videi draudzīga.

"Iepriekš pētītajās metodēs kā sākotnējie materiāli tika izmantota eļļa vai citas, videi kaitīgas ķimikālijas," atzīst viens no inženieriem. "Tādi procesi bija ļoti komplicēti, turklāt radīja draudus ekoloģijai. Taču mūsu izgudrotā metode ir īpaši lēta, kā arī videi draudzīga."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38965797sec.