NASA publicē «Vispasaules pašbildi»

Šogad Zemes dienā ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa administrācija (NASA) ielūdza ļaudis no visas pasaules uz brīdi pamest telpas, uzņemt "pašbildi" un publicēt to kādā sociālo mediju vietnē. Nu aģentūra nākusi klajā ar unikālu mūsu planētas attēlu, kurš pilnībā radīts, izmantojot tikai šīs fotogrāfijas.

Ar mirkļbirku #GlobalSelfie vietnēs Twitter, Instagram, Facebook, Google+ un Flickr 22. aprīlī kopumā tika publicētas 50 000 pašbilžu, kamēr "Global Selfie" fotomozaīkā izmantotas 36 000 no tām. Projekta mērķis bija mudināt cilvēkus it visur pasaulē pievērst uzmanību vides saudzēšanai, kā arī uzsvērt NASA ieguldīto darbu mūsu planētas aizsardzībā.

Sociālajos tīklos pašbildes bija publicējuši ļaudis no visiem kontinentiem, 113 valstīm un reģioniem – selfiji tiešsaistē nonāca pat no Antarktīdas. Rezultātā iegūta Zemes mozaīka ar izšķirtspēju 3,2 gigapikseļi, kuru iespējams brīvi pietuvināt un pētīt, apskatot pat individuālas fotogrāfijas. "Global Selfie" tapšanai bija nepieciešamas vairākas nedēļas, kuru laikā tika šķirotas un apkopotas interesentu publicētās fotogrāfijas.

""Global Selfie" projekta ietvaros NASA izmantoja interneta lietotāju iesniegtos fotoattēlus, lai Zemi, kuru jau desmitiem gadu ilgi pētījuši, novērojuši un uzmērījuši satelīti, ilustrētu nedaudz citādā gaismā," atzinusi NASA Zinātnisko misiju pārvaldes Zemes zinātņu nodaļas vadītāja vietniece Pega Lūsa. "Esam ārkārtīgi priecīgi, redzot, ka projektā piedalījušies ļaudis no tik daudzām valstīm, un pateicamies viņiem par ieguldīto laiku, lai visi kopā mēs varētu cildināt mūsu planētu."

Mozaīkas "Global Sefie" pamatā ir satelīta "Suomi National Polar-orbiting Partnership" 2014. gada Zemes dienā iegūtie rietumu un austrumu puslodes attēli. Pati mozaīka, kā arī to papildinoši attēli un video apskatāmi NASA interneta vietnē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52261996sec.