National Geographic Latvija – ūdens spožums un posts

Iepazīstiet ūdens varenību ''National Geographic Latvija'' februāra numurā – lasiet, kā ūdens apdraud Maiami, kā tas spirdzina havajiešu ķermeni un garu, kā arī uzziniet par Dienvidāfrikas dārgumu - zivīm bagāto ūdeni un diskusijām ap to.

''Mums būs jāiet līdz galam. Okeānu esam kārtīgi sasildījuši, un tagad tas atriebsies,'' saka Hels Venless, Maiami Universitātes ģeoloģijas profesors . ASV un visas pasaules piekrastes teritorijas ir apdraudētas, jo jūras līmenis ceļas un pētnieki paredz, ka ''Dienvidflorida tiks applūdināta. Pārmaiņu rezultātā parādīsies arī ekstremāli laikapstākļi – ASV valdības Nacionā¬lais klimata novērtējums vēsta par plūdiem lietus sezonā un sausu¬mu karstajā gadalaikā, kas, savukārt, apdraudēs lauksaimniekus. Žurnālā lasiet par klimata izraisītajām pārmaiņām un to, kādi jauni tehnoloģiskie risinājumi varētu pasargāt Maiami un citas pasaules piekrastes teritorijas no izzušanas.

Havajiešiem piekrastes ir kas vairāk nekā vieta, kur dzīvot, tās dot iespēju sērfot, un ''sērfošana ir taustāma saikne ar pirmskoloniālo pagātni un pēdējām kultūras patības paliekām. Tā ir arī apliecinājums havajiešu gandrīz mistiskajai saiknei ar okeānu.'' Kādiem nerakstītiem likumiem pakļaujas sērfotāji Havaju salās? Uzzini par sērfošanas kultūru, tās pirmsākumiem, kā arī iepazīsties ar neparastiem vietējo dzīvesstāstiem ''National Geographic Latvija'' rakstā ''Īsteni Havaju garā''.

Turpinot ūdens tēmu, šomēnes arī apskatām Dienvidāfriku, kur zivis ir lielā cieņā, tādēļ nozvejas samazināšanās un sugu izzušana ir sevišķi sāpīga. Dienvidāfrikas krastu apskalotie ūdeņi nonākuši diskusiju epicentrā, cenšoties nolemt, kā saglabāt gan kopienas, kas atkarīgas no zvejniecības, gan arī pašus ūdeņus.

Tāpat žurnālā lasiet arī par lidmašīnu izplūdes grīstu saistību ar klimata pārmaiņām, vecāko aizsargājamo dabas teritoriju Itālijā – Granparadīzo Nacionālo parku, kā arī fotogrāfa acīm skatiet slīkstošo pasauli!

Atver logu – ielaid pasauli!

Par biedrību ''National Geographic''

''National Geographic'' biedrība ir viena no pasaulē lielākajām bezpeļņas zinātniski izglītojošajām organizācijām, kuras misija ir iedvesmot, apgaismot un mācīt. Biedru atbalstītā organizācija, kas tic, ka zinātnes spēks, izpēte un stāstu stāstīšana var mainīt pasauli, caur dažādu mediju platformu, produktu un pasākumu palīdzību katru mēnesi sasniedz vairāk nekā 600 miljonus cilvēku. ''National Geographic'' ir finansējusi vairāk nekā 11 000 zinātniskās pētniecības, dabas saglabāšanas un izpētes projektus un atbalsta izglītojošu programmu ģeogrāfijas zināšanu līmeņa celšanai. Vairāk informācijas www.nationalgeographic.com.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46690989sec.