Viss, kas Tev jāzina par telefona ūdensizturību

Jūrmalas smiltīs iekritis vai ar kafiju nejauši apliets telefons ir dažas no daudziem pazīstamām, taču ierīcēm ne visai labvēlīgām ikdienas situācijām. Tomēr – ir viedtālruņi, kas būs pasargāti pat pēc 30 minūtēm pusotra metra dziļā ūdenī. Par to rūpējas IP68 standartam atbilstoša aizsardzība pret putekļiem un ūdeni, kas iekļauta jaunajos Samsung Galaxy S7 sērijas telefonos.

Ko nozīmē IP standarts?

Elektroierīcēs daudz izmantotais apzīmējums IP norāda pakāpi, kādā ierīce tiek pasargāta no putekļiem un ūdens. IP standarts ir veidots no diviem cipariem, no kuriem pirmais (no 0 līdz 6) norāda uz aizsardzības līmeni pret putekļiem, savukārt otrais (no 0 līdz 9) – aizsardzību pret ūdens ietekmi. Jo lielāks ir katrs no skaitļiem, jo labāk pasargāta ir konkrētā ierīce.

IP68 aizsardzība Galaxy S7 un S7 edge tālruņos nozīmē, ka telefons ir pilnīgi putekļu-drošs un aizsargāts, iekrītot maksimāli pusotra metra dziļā ūdenī līdz pusstundai. Turklāt ierīce saglabā aizsardzību arī bez austiņu vai lādētāja pieslēgvietas īpašas aizklāšanas ar vāciņu.

Bez dizaina kompromisa

Iepriekš, lai saglabātu ūdens un putekļu aizsardzību, Galaxy tālruņu lādētāja un austiņu pieslēgvietām bija vāciņi. Taču, kā ražotājam norādīja ierīču īpašnieki, ikdienā tie radīja neērtības un nereti arī pasliktināja tālruņa dizainu. "Lietotāji vēlas, lai tālrunis būtu pilnvērtīga dzīves daļa – kā ikdienā, tā piedzīvojumos. Ja agrāk bija jāizdara kompromiss starp aizsardzību un dizainu, tad šoreiz izvēlējāmies tam nepiekāpties, saglabājot gan elegantu dizainu, gan patiešām spēcīgu veiktspēju," stāsta Māris Ķikāns, Samsung Electronics Baltics Telekomunikāciju vadītājs Baltijas valstīs.

Ņemot vērā klientu atsauksmes, tika mainīts pieslēgvietās izmantotais materiāls – izvēloties niķeli un platīnu. Jaunajos Samsung Galaxy S7 modeļos ir izmantota arī inovatīva ūdens aizsardzības tehnoloģija, kas novērš spraugas starp ierīces detaļām un korpusu, tā izslēdzot vajadzību pēc aizsargvāciņa un saglabājot korpusu plānu.

Telefoni tiek aizsargāti ne tikai no ārpuses, bet arī iekšpuses. Tam tiek izmantota gumija – piemēram, USB uzlādes pieslēgvietā, austiņu un SIM kartes ligzdā. Galaxy S7 un S7 edge priekšpuse un aizmugure ir papildināta ar īpašu ūdens aizsardzības lentu, kas kopā ar pret-rūsēšanas materiāliem un pārklājumu ārējām telefona daļām nodrošina, ka ierīce ir pilnībā pasargāta no mitruma. Savukārt mikrofonā iestrādātā tehnoloģija nodrošina labu gaisa plūsmu un mitruma aizplūšanu, lai novērstu tā nokļūšanu ierīcē.

Īpaša uzmanība – lādētāja ligzdai

Ar lielu rūpību veidota lādētāja pieslēgvieta, jo saskarē ar ūdeni tajā var rasties īssavienojums. Jaunajā ierīcē iekļauts mehānisms, kas spēj atpazīt šādu situāciju un automātiski izslēgt strāvas padevi.

Ikdienas rūpes par savu tālruni

Jāatceras, ka arī ierīces ar IP68 līmeņa aizsardzību nevajadzētu pakļaut spēcīgai ūdens plūsmai, piemēram, tekošam krāna ūdenim, jūras viļņiem vai ūdenskritumam. Ja tālrunis nonācis saskarē ar tīru ūdeni, to jānosusina ar tīru, mīkstu drānu, taču, ja tā tikusi pakļauta citiem šķidrumiem, tā vispirms jānoskalo ar tīru ūdeni un tad viscaur jānoslauka ar mīkstu drānu. Tāpat jāatceras, ka ierīcēm īpaši kaitīgs ir sāļš un hlorēts ūdens, ilgstoša tās atstāšana karstumā, tiešos saules staros vai aukstumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.04.2024 Grieķijas valdzinājums! Latvia Tours
Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos | Skatīt vairāk
no 689 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4734571sec.