Izvēlies sev piemērotu ziemas sportu apģērbu un inventāru!

Slēpošanas sezona rit pilnā sparā un ļoti iespējams, ka slēpošanas kalni uzņems vēl vairāk ziemas prieku cienītājus tuvojošajās svētku dienās. Tomēr, lai izbaudītu pilnvērtīgu atpūtu uz kalna vai distanču slēpošanas trasēs, nepieciešams zināt, kādu apģērbu un inventāru izvēlēties un kāpēc nepieciešamas pamatzināšanas slēpošanā vai snovošanā, tāpēc Travelnews.lv aicināja uz sarunu Žagarkalna mārketinga nodaļas vadītāju Vadimu Kameņevu.

Žagarkalns mārketinga nodaļas vadītājs uzsver to, ka galvenais ir rūpēties par to, lai atpūta uz kalna būtu droša un apģērbs ērts un silts. Izvēloties apģērbu slēpošanai vai snovošanai, primārais nav stils, bet gan silts, ērts un kvalitatīvs apģērbs. Vadims stāsta, ka nav obligāti jāizvēlas "brendu" apģērbi, jo tie ir daudz dārgāki, bet tādas pašas kvalitātes apģērbu var nopirkt daudz lētāk. Svarīgi arī zināt, ka vecmāmiņu adītās vilnas zeķes un cimdi nebūs labākā izvēle, ja vēlaties pavadīt laiku uz kalna. Vadims stāsta: "Ziemas sporta veidu cienītājiem iesaku iegādāties termoveļu un speciāli slēpošanai domātus cimdus un zeķes, tāpēc jau tādi tiek piedāvāti, lai cilvēkiem būtu silti un komfortabli uz kalna. Adītie cimdi lips klāt vietās, kur turēsieties pie pacēlāja." Distanču slēpotājiem apģērbam jābūt pieguļošākam nekā slalomistiem, lai ērti būtu kustēties.

Visi zinām, cik svarīgas ir aizsargķiveres, tomēr bieži vien finansiālu vai citu apstākļu dēļ atstājam tās iegādi uz citu sezonu. Vadims Kameņevs tiem, kuri slēpo dažas reizes gadā, iesaka ķiveres nomāt Žagarkalna nomā, kur pieejamas Uvex, Rossignol un citu firmu ķiveres. Kvalitatīvas aizsargķiveres veikalos iespējams nopirkt par 40 – 50 Ls. Vadims Kameņevs priecājas, ka pēdējos gados pieaug jauniešu skaits, kuri domā par savu drošību un izmanto ķiveres, tās kļuvušas arī stilīgākas.

Tiem, kuri vēl nav iegādājušies savu inventāru, Žagarkalna mārketinga nodaļas vadītājs stāsta par to, pēc kādiem kritērijiem iegādāties inventāru: "Slēpju vai snovborda dēļa garumam ir jābūt par 20 centimetriem īsākam par jūsu auguma garumu, kā arī svarīgi zināt savu svaru, lai noregulētu stiprinājumus." Viņš arī aicina neņemt piemēru no slēpošanas kalnu nomu inventāra, jo tur inventārs tiek iegādāties pēc citiem kritērijiem. Nomas inventārs paredzēts lielam noslogojumam, tāpēc nomas inventārs nebūs labākais piemērs, lai tādu pašu pirktu veikalā savām vajadzībām.

Vadims Kameņevs aicina tos ziemas sporta veidu cienītājus, kuri pirmoreiz kāps uz slēpēm vai snovborda dēļa, nepārvērtēt savus spēkus un nemācīties to darīt pašu spēkiem, bet gan izmantot instruktora pakalpojumus. Lai mācītos slēpot kopā ar instruktoru, nepieciešams instruktoru pieteikt jau laicīgi, jo šis pakalpojums ir ļoti pieprasīts.

Vairāk informācijas interneta vietnē: www.zagarkalns.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.87256312sec.