Stāsts par septiņu dienu velo braucienu apkārt Latvijai (I daļa)

Vai zināt, kas ir labākā dāvana Latvijai dzimšanas dienā? Četri drosmīgi riteņbraucēji – Daina, Krišjānis, Kaspars un Kārlis noteikti zina atbildi. Viņu dāvana Latvijai dzimšanas dienā ir brauciens "Septiņās dienās apkārt Latvijai ar velo". Par piedzīvojumiem un drosmi stāties pretī drēgnajiem novembra laikapstākļiem, 23. janvāra vakarā Hartmaņa muižas telpās stāstīja paši jaunieši.

Nu jau pagājušā gada, 2012. gada novembrī, daudziem šķietami traki un pārdroši jaunieši devās braucienā ar velosipēdiem apkārt Latvijai un tā sniedzot dāvanu valsts dzimšanas dienā. Braucienam izvēlētais mēnesis – drēgnais un laikapstākļu ziņā nepateicīgais novembris, kad reti kurš vēlas iziet no siltas istabas, kur nu vēl doties braucienā apkārt Latvijai. Kā Krišjānis saka: "Vēl oktobra beigās Latviju klāja sniega sega. Neviens neticēja, ka mēs to varēsim izdarīt, pat paši jau sākām šaubīties." Tomēr par spīti visam, 11. novembra pēcpusdienā piedzīvojumu meklētāji no Brīvības pieminekļa sāka savu ceļojumu, lai pēc septiņām dienām atkal atgrieztos.

"Pirmās dienās vakarā nonācām līdz Engurei, pēc tam sekoja visnotaļ vienmuļš brauciens pa Kurzemi. Vairāk nekā simts kilometru nobraucām pa Lietuvu, lai izvairītos no Latvijas grants seguma ceļiem," tā Krišjānis. Jau braucot pa Zemgali, Dainai vienu no lielākajiem pārsteigumiem radīja telefona zvans no bijušās skolas – Mazzalves pamatskolas, kur agrāk mācījusies. Nonākuši Ērberģē, braucēji Mazzalves pamatskolā tika sagaidīti ar siltām pusdienām. Daina stāsta: "Šeit nebiju bijusi kopš skolas absolvēšanas, tāpēc man šis bija īpaši emocionāls brīdis. Pastāstījām skolēniem par mūsu braucienu. Viņus ļoti interesēja mūsu velosipēdu cenas, tomēr izvairījāmies no atbildes. Noslēgumā tapa fotogrāfija kopā ar sākumskolas skolēniem un direktoru. Skolas negaidītais apmeklējums man bija ļoti emocionāls brīdis."

Turpinājums sekos...

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 19.04.2024 Pavasara pārgājiens Bērzpilī Balvu TIC
21.aprīlī 10:00 aicinām doties aptuveni 14 km garā pārgājienā Bērzpils pagastā, ko vadīs vietējā gide Anna Kriviša. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46708393sec.