Travelnews.lv atbalsta Latvijas čempionātu šosejas riteņbraukšanā; noslēgusies sacensību pirmā diena

Ceturtdien Smiltenē norisinājās Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā individuālajā braucienā. Jau trešo gadu pēc kārtas par Latvijas čempionu vīru elites grupā kļuva "Katusha" komandas riteņbraucējs Gatis Smukulis, kurš par 28 sekundēm pārspēja citu mūsu profesionālo riteņbraucēju Alekseju Saramotinu. U23 grupā nepārspēts palika Andžs Flaksis, junioru konkurencē uzvarēja Andrejs Podāns, bet dāmu elitē otro gadu pēc kārtas triumfs Danai Rožlapai.

Piekto gadu pēc kārtas Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā norisinās mājīgajā Vidzemes mazpilsētā Smiltenē. Ceturtdien tika aizvadītas individuālā brauciena sacensības.

Kā pirmie 40 kilometru garajā distancē devā elites vīri, viņu vidū arī galvenie favorīti -smiltenietis Gatis Smukulis un rīdzinieks Aleksejs Saramotins. Lai arī distance nebija smaga, tomēr tā no braucējiem prasīja gana daudz spēka. Kā viens no pirmajiem finišēja "NN Sporta kluba" riteņbraucējs Ervīns Smoļins, kurš uzrādīja tobrīd labāko rezultātu - 57 minūtes un 17 sekundes. Pēdējie distancē devās galvenie favorīti. Saramotins, kurš distancē noķēra vairākus priekšā braucošos riteņbraucējus, finišēja pēc 50 minūtēm un 56 sekundēm. Ar lielu nepacietību vairāki desmiti sanākušie skatītāji finišā gaidīja Smukuli, kurš distanci aizvadīja vienmērīgi un uzrādīja rezultātu 50 minūtes un 28 sekundes. Tādējādi Gatis trešo reizi pēc kārtas kļuva par Latvijas čempionu individuālajā braucienā. Otrais Saramotins, bet trešais Smoļins. Jāpiebilst, ka Gata Smukuļa vidējais ātrums distancē bija 47,6 kilometri stundā.

Gatis Smukulis pēc finiša: "Visu braucienu kopumā aizvadīju ļoti labi. Centos noturēt vienmērīgu ātrumu visas distances garumā, un tas arī izdevās. Domāju, ka fiziskā formā man šobrīd ir diezgan labā līmenī, jo savu rezultātu, salīdzinājumā ar pagājušo gadu, esmu uzlabojis. Runājot par grupas braucienu, šogad centīšos tik daudz nesaspringt. Šobrīd man primārais ir būt gatavam uz "Tour de France". Protams, ja būs iespēja, cīnīšos par uzvaru.

Pēc elites vīriem, savas sacensības 20 kilometru distancē sāka U23 konkurences braucēji. Šajā grupā uzvarētāju prognozēt bija daudz grūtāk. Ilgu laiku labākais rezultāts piederēja "Rietumu – Delfin" riteņbraucējam Armandam Bēcim, kurš finišēja pēc 25 minūtēm un 57 sekundēm. Tomēr tad Bēča rezultātu uzlaboja "Bontrager" vienības sportists Andžs Flaksis, uzrādot rezultātu 25 minūtes un 35 sekundes. Tikmēr trešo ātrāko rezultātu šajā vecuma grupā sasniedza "RRS/ Purvciems" pārstāvis Pauls Zvirbulis (27.00).

Sieviešu elites grupā 15 kilometru distancē Latvijas čempiones titulu otro gadu pēc kārtas izcīnīja Dana Rožlapa no "Mysport –Stevens" vienības (22:14), kura par 1 minūti un 15 sekundēm pārspēja Vitu Heini. Trešajā vietā ierindojās Jeļena Dovgaļuka. Visbeidzot junioru konkurencē, uzvarēja Andrejs Podāns, otrajā vietā ierindojās Arnis Krists Zecmanis, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Maksims Ivanovs.

Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā turpināsies sestdien, kad norisināsies grupas brauciens, trenera Jāņa Akmentiņa piemiņas velobrauciens, kā arī "Piena spēka" sportiskās aktivitātes bērniem. Riteņbraukšanas svētku sākums pulksten 11.00. Ikviens riteņbraukšanas līdzjutējs aicināts arī prognozēt grupas brauciena uzvarētāju "Veloatlaides.lv" prognožu spēlē, kas atrodama Latvijas Riteņbraukšanas federācijas mājas lapā lrf.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56500506sec.