Riteņbraucēji aicināti piedalīties akcijā «Mēs PAR velo!»

Piektdien, 18. jūlijā, pulksten 10.00 velomaratona ''Barona taka'' ietvaros norisināsies akcija ''Mēs PAR velo!''. Piedalīties aicināts ikviens riteņbraucējs, lai kopīgā braucienā cauri Rīgai, atgādinātu autovadītājiem, ka arī velosipēdists ir pilntiesīgs ceļu satiksmes dalībnieks.

Ik gadu velomaratona ''Barona taka'' ietvaros notiek kopīgs akcijas ''Mēs PAR velo'' brauciens cauri Rīgai. Tajā piedalās gan velomaratona dalībnieki, gan īpaši aicināts piedalīties ikviens velobraucējs, kuram rūp ceļu satiksmes drošība un savstarpējo attiecību uzlabošana starp šoferiem un riteņbraucējiem. Akcijas mērķis ir atgādināt autovadītājiem, ka velosipēdists ir līdzvērtīgs ceļa satiksmes dalībnieks, kā arī uzsvērt savstarpējas cieņas nozīmi un ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu pārvietojoties.

Brauciena starts tiks dots pulksten 10.00 pie Brīvdabas muzeja, bet pulcēšanās sāksies jau pulksten 9.30. No Brīvdabas muzeja tālāk ceļš vedīs pa Brīvības gatvi līdz pat Brīvības piemineklim, pie kura tiks izbraukts goda aplis. Brauciens noslēgsies ap pulksten 11.30 Rātslaukumā, kur notiks dalībnieku kopīga fotografēšanās.

Arī šogad velomaratona ''Barona taka'' dalībnieki brauciena laikā sastapušies gan ar jaukiem un laipniem autovadītājiem, gan tādiem, kuri neievēro ceļu satiksmes noteikumus, apzināti traucē velobraucējiem un lamājas. ''Tas ne vien apgrūtina braukšanu, bet arī rada negatīvu viedokli par autovadītājiem kopumā. Mēs taču visi apzināmies, ka ceļš ir domāts visiem- gan autovadītājiem, gan riteņbraucējiem, gan motociklistiem un gājējiem, un, ja mēs visi ievērotu ceļu satiksmes noteikumus un respektētu viens otra tiesības pārvietoties pa konkrētu ceļa daļu, būtu ne vien mazāk ceļu satiksmes negadījumu, bet arī savstarpējās attiecības uzlabotos,'' norāda ''Barona takas'' administrators un veloentuziasts Gatis Dzērve.

Šobrīd velomaratona ''Barona taka'' dalībnieki ir veikuši pusi no paredzētā maršruta, pārvarējuši lielu karstumu un piedzīvojuši pāris plīsušas velosipēdu riepas, ar kurām viegli tikuši galā. Šogad dalībniekiem ir plaša kultūras programma, tiek apmeklēti dažādi kultūras objekti, un neviena diena nepaiet bez jautriem piedzīvojumiem vai sacensībām. Turpmākais ceļš no Rīgas līdz Dundagai plānots caur Slampi, Lesteni, Jaunpili, Struteli, Irlavu, Zemīti, Kandavu, Sabili, Talsiem un Laumu dabas parku.

Arvien tiek piedāvāta iespēja braucējiem pievienoties kādā no posmiem un atlikušo ceļu mīties kopā, piedaloties dažādās aktivitātēs un baudot Latvijas dabu. Pieteikties iespējams, zvanot  galvenajam organizatoram Gatim Dzērvem pa tālruni +371 20343673.

Biedrības ''Pēdas LV'' organizētais velomaratons ''Barona taka'' šogad norit desmito un pēdējo reizi. Jau tradicionāli tas sākas 7. un noslēdzas 23. jūlijā. 17 dienu garajā ceļā no Tartu (Igaunija) līdz Dundagai ikvienam ir iespēja iepazīt Latvijas skaistākās vietas, atstāt aiz sevis iestādītus kokus, iegūt jaunus draugus un neaizmirstamus piedzīvojumus, nobraukt 1000 kilometrus ar velosipēdu, šķērsojot visu Latviju pa maršrutu, ko savulaik 24 gadu vecumā ar kājām veicis mūsu izcilais latvietis, Dainu Tēvs, - Krišjānis Barons.

Šogad velomaratonu ''Barona taka'' atbalsta AS ''Latvijas Valsts meži'', Apollo un Latvijas Radio 2.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53998685sec.