Latvijā viesosies pasaulē slavenas golfa zvaigznes

BN Golf International organizē Senioru Mačsacīkstes formāta golfa sacensības, kas notiks 2014. gada 8. un 9. septembrī "Ozo Golf Club".

(ARLINGTON, VA) – ‘BN Golf International’ LLC paziņo par Senioru Mačsacīkstes organizēšanu Latvijā, ar starptautiski atzītu un slavenu profesionālu senioru grupas golfa spēlētāju dalību. Mačs norisināsies Rīgā, "Ozo Golf Club", šī gada 9. septembrī no pulksten 10:30 līdz 13:30. Savukārt dienu pirms mača, 8. septembrī, no pulksten 10:30 līdz 16:00  tiks aizvadīts Pro – Am ( profesionāļu – amatieru ) paraugturnīrs. Ieeja bez maksas.

Profesionālie golfa spēlētāji, kuri ir uzaicināti piedalīties šajā mačā ¬ - Tony Johnstone, Barry Lane, Ronan Rafferty and Sam Torrance. Viņi sacentīsies par balvu fondu 95 000 ASV dolāru apjomā. 

Tony Johnstone – Profesionālajā golfā ir jau no 1979.gada.  1992. gadā uzvarējis Meidžorā, vienā no gada svarīgākajiem turnīriem - PGA Čempionātā, kas būtu salīdzināms ar Roland Garros tenisā. Īpaši slavens ar savu īso spēli, kas golfā ir vissvarīgākā komponente, lai gūtu ievērojamus panākumus.

Barry Lane – Profesionālajā golfā jau 38 gadus, četrkārtējs Eiropas tūres sacensību uzvarētājs, bijušais Raidera kausa (Ryder Cup) spēlētājs. Raidera kauss uzskatāms par slavenāko golfa maču pasaulē un tajā savā starpā sacenšas ASV pret Eiropu. Mačs tiek aizvadīts katru otro gadu un tiek spēlēts pārmaiņus Eiropā un ASV. Pirmais Raidera kausa mačs tika aizvadīts starp ASV un Lielbritāniju 1927. gadā, savukārt kopš 1977. gada pret ASV startē visa Eiropa.   Raidera kauss pielīdzināms Olimpiskajām spēlēm sportā – vairākus gadus uz priekšu notiek bezkompromisa cīņa starp laukumiem par tiesībām turnīru rīkot savā zemē, savukārt biļetes uz šo turnīru iegūt ir gandrīz neiespējami.

Ronan Rafferty – profesionālā golfa spēlētājs kopš 1981. gada. septiņkārtējs Eiropas turnīru uzvarētājs.  1989. gadā kļuvis par Eiropas tūres visas sezonas uzvarētāju.

Sam Torrance – Profesionālajā golfā ir jau 44 gadus. 21 reizi uzvarējis Eiropas tūres sacensībās, 2002. gadā bijis Raidera kausa (Ryder Cup) uzvarētāju komandas kapteinis, kas ir cienījams un prestižs pienākums, kuru veic tikai izcilas golfa personības.

Zināms, ka būt klāt šāda līmeņa zvaigžņu spēlei ir grūti un tas maksā dārgi. Latvijai sarūpēts pārsteigums un ikviens interesents varēs klātienē vērot šo leģendu spēli, par to nemaksājot ne eiro centu.

Doma organizēt profesionālā golfa turnīru Latvijā radās Brigai Pari (Brig Pari), kas ir veiksmīga uzņēmēja no ASV un Nikam Grīnam (Nick Green), kas ir golfa konsultāciju firmas McDuff Consulting prezidents ASV.

Turnīra projekts pirmo reizi tika prezentēts 2014. gada martā, Latvijas vēstniecībā ASV, piedaloties Latvijas vēstniekam ASV Andrim Razānam. Turnīru atbalsta Latvijas valdība, Amerikas tirdzniecības palāta Latvijā, Latvijas Golfa federācija.

Turnīra ietvaros tiek sniegts atbalsts labdarības organizācijai "Ronalds McDonalds House Charities Latvija" (RMHC), kas vāc ziedojumus bērnu veselības aprūpei Latvijā.

Latvijas senioru golfa turnīrs sadarbojas ar labdarības organizāciju "Ronald McDonald House Charities Latvija", ar kuru izveidojusies cieša sadarbība no turnīra organizēšanas pirmsākumiem. Daļa no turnīrā iegūtajiem līdzekļiem tiks ziedota Mobilajam veselības aprūpes centram un tā darba atbalstam, nodrošinot bērnu bezmaksas veselības aprūpi.

Brig Pari – Latvijas senioru golfa turnīra idejas autore. Pateicoties viņas uzņēmībai, profesionalitātei un plašajiem kontaktiem pasaulē, arī Latvijā šis projekts ir uzsākts. Viņa ir "BN Golf International" dibinātāja un līdzīpašniece. Viņas profesionālā pieredzi ir saistīta gan IT, mārketinga un nodokļu konsultāciju jomā, viņa ir arī prestižā Hārvardas kluba (Vašingtona. DC) Direktoru padomes locekle. Par Golfa turnīru Brig Pāri saka: "Ir piepildījies sapnis atvest uz Latviju profesionālu golfa pasākumu. Mana māte bija no Latvijas, un man ir cieša saikne ar Latviju un tās ļaudīm. Mēs esam sajūsmināti strādāt kopā ar "Ozo Golf Club" un mūsu izvēlēto labdarības organizāciju "Ronald McDonald House Charities Latvija". Bērni ir Latvijas nākotne un mēs esam gandarīti par iespēju to atbalstīt."

Nick Green -  MacDuff Consulting īpašnieks un vadītājs, golfa turnīrus pasaulē organizē vairāk kā divdesmit piecus gadus. Nick Green ir organizējis pasaules kausa turnīrus ASV, Jaunzēlandē un Malaizijā, kā arī Dienvidāfrikas atklāto čempionātu golfā. Pārstāvējis pasaules top golfa spēlētājus -  Tiger Woods, Per-Ulrik Johansson, Justin Rose un Solheim Cup kapteini -  Catrin Nilsmark. Konsultējis slavenākos ASV un Eiropas golfa  klubus, kā arī pasaulē atpazīstamu zīmolu mārketinga projektus: piemēram, Annika, Callaway Golf, MasterCard un NBC Sports. Latvijai ir unikāla iespēja pozicionēt sevi golfa pasaulē, jo viens no vadošajiem pasaules golfa turnīru organizatoriem rīko turnīru mūsu valstī.

Ieva Duļevska - "Senioru Mačsacīkstes formāta golfa sacensību" organizatore: "Esmu gandarīta par piedāvājumu palīdzēt organizēt šo turnīru Latvijā. Šāda mēroga pasākums ar starptautiski atzītiem un atpazīstamiem profesionālā golfa spēlētājiem, Latvijā notiek pirmo reizi. Plānojam šo turnīru veidot kā ikgadēju pasākumu, kas veicinātu gan Latvijas atpazīstamību pasaules golfa spēlētāju aprindās, gan tūrisma industrijas vispusīgāku attīstību mūsu valstī."

Mareks Nemme – Interjera dizaina kompānijas "Trentini group" dibinātājs un vadītājs, "Latvia Seniors Skins Match" turnīra organizators. Golfa entuziasts, kurš organizē golferu sabiedrisko dzīvi un dažādus golfa turnīrus, tajā skaitā Latvijas Amatieru Mačsacīksti, kas starp golferiem kļuvis par vienu no iecienītākajiem turnīriem.

"Gaidāmais turnīrs ir līdz šim lielākais notikums Latvijas golfa dzīvē un pat, ja mēs paši ļoti vēlētos ko tādu sarīkot, mums tas neizdotos. Mums ļoti paveicās – bija jāsakrīt daudz dažādiem apstākļiem, lai kaut kas tāds notiktu. Piemēram, Brig mammai jāpiedzimst Latvijā, nevis Lietuvā vai Igaunijā. Ja pirms 2 gadiem kāds teiktu, ka Latvijā drīzumā spēlēs Sam Torrance, uzskatītu viņu par jukušu. Tas ir tas pats kā pateikt, ka pēc pāris gadiem Rīgā tenisa turnīrā spēlēs Rodžers Federers."

Vija Tirzmale -  "Ronald McDonald House Charities Latvija" Valdes locekle: "Programmu "Mobilais veselības aprūpes centrs" 2011. gadā aizsākām, lai kopā ar ārstiem no Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas dotos uz Latvijas novadiem un sniegtu bezmaksas veselības aprūpi mūsu bērniem. Centra darbība tiek segta tikai no ziedojumiem, tāpēc esam pateicīgi cilvēkiem, kuri tic mūsu darbam un sniedz nesavtīgu atbalstu."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.733109sec.