Sniega trūkums apdraud slēpošanas sezonas sākumu Austrijas Alpos

Lai gan Austrija ir viens no populārākajiem slēpošanas brīvdienu galamērķiem, Alpu kūrortiem patlaban nākas sadzīvot ar teju pilnīgu sniega trūkumu.

Lai, spītējot laika apstākļiem, tomēr varētu piesaistītu atpūtniekus, uz Gšvandkopfa kalna Tirolē uzstādīti sniega lielgabali. Līdzīgas problēmas laikā, kad parasti sniega ir pietiekami, skārušas arī citus Austrijas kūrortus gan Tirolē, gan Zalcburgas federālajā zemē. Tā kā slēpošanas sezona Austrijā parasti sākas decembra sākumā, vadošie tūrisma nozares pārstāvji pauž bažas un notiekošajā vaino neparasti siltu rudens izskaņu.

Nesen veiktā Austrijas klimata pētījumā tika noskaidrots, ka valstī kopš 1880. gada novērots divreiz straujāks vidējās gaisa temperatūras pieaugums nekā vidēji pasaulē, un saulaino stundu skaits Alpos pieaudzis pat par 20 procentiem.

Alpu valstīs jau šobrīd tiek meklēti dažādi risinājumi, kā adaptēties klimata pārmaiņām. Slēpošanas kūrorti, kas atrodas salīdzinoši zemu virs jūras līmeņa, aizvien biežāk izmanto sniega lielgabalus, lai sezonas laikā atpūtniekus allaž priecētu ar baltām kalnu nogāzēm, kamēr citur pat tiek demontēti slēpotāju pacēlāji, lai turpmāk tūristiem sezonā piedāvātu "ziemas pārgājienus".

Jāatzīmē, ka pirms trim gadiem Alpu reģionā tika reģistrēts siltākais rudens pēdējo 147 gadu laikā, kam sekoja ļoti maz sniega.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43982601sec.