Septiņi būtiski ieteikumi pirms velo sezonas atklāšanas

Pateicoties siltajam laikam, aizvien vairāk Rīgas ielās palielinās velo braucēju skaits. Lai divriteņu sezonas atklāšana nebūtu nepatīkamu pārsteigumu pilna, t/p ''Alfa'' sadarbībā ar velo ekspertiem no aktīvās atpūtas veikala ''Gandrs'' un ''Sportland'', kā arī Rīgas Velo nedēļas rīkotājiem, ir sagatavojuši ieteikumus, kas būtu jāņem vērā pirms sezonas atklāšanas.

''Aktīvās atpūtas sezona uzņem apgriezienus, un siltajā laikā arī t/p ''Alfa'' klienti arvien biežāk pie mums iegriežas ar velosipēdiem. T/p ''Alfa'' atbalsta aktīvu dzīvesveidu un velo kustību, mums ir droša un ietilpīga velonovietne un līdz tirdzniecības parkam ved veloceliņš, kuru mēs aktīvi aicinām izmantot velosezonas laikā. Tomēr dažreiz mēs aizmirstam, ka velosipēds arī ir ceļu satiksmes dalībnieks, kas piedalās satiksmē kopā ar izmēros daudz lielākiem transporta līdzekļiem, tāpēc, lai izvairītos no nepatīkamiem starpgadījumiem, pirms došanās ceļā ir svarīgi pārbaudīt sava velosipēda tehnisko stāvokli,'' uzskata t/p ''Alfa'' vadītāja Liene Apine.

Ieteikumi, kas jāņem vērā PIRMS velo sezonas atklāšanas:

1. Atkārto ceļu satiksmes noteikumus. Viens no ērtākajiem veidiem, kā atsvaidzināt savas zināšanas ir CSDD teorijas eksāmena vairākkārtēja aizpildīšana Ceļu satiksmes un drošības direkcijas mājas lapā - http://csnt.csdd.lv/ .

2. Pārbaudi velosipēda tehnisko stāvokli pats:

• Riepu spiediens – tam jābūt vismaz 3 atmosfēras un visērtāk to pārbaudīt kādā no degvielas uzpildes stacijām.

• Bremzes nedrīkst sprūst, nedrīkst būt ierūsējušas.

• Ķēdei jābūt ieeļļotai un jāgriežas neķeroties, kā arī tajā nedrīkst būt pērnās sezonas netīrumi.

• Velosipēdam ir jābūt aprīkotam ar diviem oranžiem (dzelteniem) atstarotājiem un riteņu spieķiem; priekšpusē, zem stūres jābūt baltam, bet aizmugurē, zem sēdekļa – sarkanam atstarotājam.

• Ja plāno pārvietoties ar velosipēdu arī dienas tumšajā laikā, priekšā noteikti jābūt baltam gaismas lukturim, aizmugurē – sarkanam mirgojošam.

• Velosipēdam, ar kuru plāno braukt, visām skrūvēm jābūt stingri pievilktām. Nekas nedrīkst karāties, skrāpēties vai kustēties.

• Sēdeklim jābūt ērtam un stabili nostiprinātam braucējam ērtā augstumā.

• Aprīko savu velosipēdu ar zvaniņu vai skaņas signālu, kas palīdzēs tev gājējiem ziņot par ceļa došanu.

• Pārbaudi savus velo aizsarglīdzekļus – ķiverei jābūt bez bojājumiem, ceļu un elkoņu sargiem – jāder kā uzlietiem. Padomā arī par atstarojošo vesti, jo auto vadītāji priecāsies, ja tevi uz ielas varēs pamanīt.

• Stūrei jāgrozās viegli un precīzi, jābūt stingri piestiprinātai pie velosipēda rāmja.

3. Ja ziemā neesi braucis ar velosipēdu vai arī plāno šogad tikai uzsākt velo braukšanas sezonu, rūpīgi iepazīsties ar veloceliņu karti, kā arī populārākajiem velo maršrutiem Rīgā un tās apkaimē http://www.velovietas.lv/velomarsruti/

4. Biežākos maršrutus, ko plāno veikt ar velosipēdu (uz darbu, veikalu, pie draugiem), pirms tam izbrauc brīvdienu pēcpusdienā, kad ir mazāka satiksme – varēsi uzņemt braukšanas laiku, saprast viltīgākos un bīstamākos pagriezienus un zināsi, kā izvairīties no bedrēm.

5. Ieplāno savam velosipēdam kaut vai nelielus, bet uzlabojumus – zvaniņš, groziņš, jauni pedāļi, krāsains zīmējums - jebkas, kas tavu iemīļoto velosipēdu atsvaidzinās jaunajai sezonai.

6. Velobraucējiem, īpaši Rīgā, vajadzīgas īpašas iemaņas un veiklība – pirms dodies ielās, izveido un izbrauc šķēršļu trasi, lai būtu drošs, ka ekstrēmā situācijā pēc ziemas guļas spēsi precīzi un ātri reaģēt.

7. Izpēti divriteņu saslēdzamās atslēgas un uzzini, apmeklējot lapu velovietas.lv kā droši saslēgt velosipēdu.

Veikala ''Gandrs'' velo eksperts Jānis Brakovskis aicina pirms velo sezonas sākuma pārliecināties, vai divritenis ir braukšanas kārtībā: ''Pirms sezonas atklāšanas ir jāveic velosipēda pilna apkope, lai, pārvietojoties ielās vai dodoties brīvdienu izbraucienos ārpus pilsētas, varētu justies droši un komfortabli. Vislabāk to veikt velo darbnīcās, nododot divriteni prasmīgu velo meistaru rokās. Tāpat arī aicinu rūpēties par savu un citu satiksmes dalībnieku drošību, izvēloties piemērotus velo aksesuārus – velo lukturus, atstarotājus, labas pamanāmības velo apģērbu, un, protams, velo ķiveri drošai braukšanai.''

Savukārt tos, kuriem vēl nav sava velosipēda, t/p ''Alfa'' aicina laika posmā no 18.marta līdz 26.aprīlim iepirkties tirdzniecības parka veikalos vismaz 50 eiro apmērā un piedalīties loterijā. Tie, kuri būs reģistrējuši pirkuma čekus t/p ''Alfa'' informācijas centrā, piedalīsies loterijā. Balvu fonds – 100 pilsētas velosipēdi.

Vairāk informācijas par loterijas noteikumiem – www.alfaparks.lv un www.velovietas.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.26697493sec.