10 iespaidīgākie skriešanas sacensību maršruti pasaulē

Skriešana kā veselīga dzīvesveida sastāvdaļa ir kļuvusi ārkārtīgi populāra. Pasaulē notiek dažnedažādas sacensības – liela mēroga maratoni, kas domāti profesionāļiem, sacensības mazās lauku pilsētiņās, kā arī tādas sacensības, kur piedalīties var tie, kuri sportošanu vēlās apvienot ar ceļošanu un dabas baudīšanu.

1. Bostonas maratons (www.baa.org) ir pasaulē vecākās skriešanas sacensības, kas notiek pilsētas teritorijā. Maratons norisinās kopš 1897. gada. Tas ir prestižs sporta pasākums, kurā piedalās tikai iepriekš atlasīti spēcīgi sportisti, kuri spēj pierādīt, ka neapkaunos vēsturisko pasākumu ar lēnu sniegumu.

2. Safaricom maratons (www.safaricom.co.ke/safaricommarathon) Kenijā notiek jau 14. gadu. Tā dalībnieki paralēli sportisko prasmju pieradīšanai, skrienot apkārt Levas savvaļas rezervātam, var baudīt grandiozās savannas āres, upju krastus un ieraudzīt arī kādu savvaļas dzīvnieku. Lai pasargātu sportistus no nonākšanas konfliktsituācijā ar lauvu, ziloni, leopardu, degunradzi vai bifeli, maratona rīkotāji norīko helikoptera patruļas, kas uzrauga visu distanci.

3. Medokas maratons (www.marathondumedoc.com), kas notiek vienā no lielākajiem pasaules vīna ražošanas reģioniem Francijas pilsētā Bordo, ir paredzēts sportistiem ar labā darba kārtībā esošām aknām. Kāpēc tā? Ik pēc noteikta posma organizatori dalībniekiem piedāvā spēcinošas un atspirdzinošas uzkodas: augļus, maizi, ūdeni un…vīnu. Medokas maratons līdzinās karnevālam – sportisti skrien krāšņos kostīmos.

4. Sidnejas maratons (www.city2surf.com.au) katru gadu pulcē ap 80 000 dalībnieku. 14 kilometrus garā distance sākas Austrālijas lielākās pilsētas Sidnejas centrā, ved caur pilsētas nomalei un noslēdzas Bondi pludmalē.

5. Bay to breakers (www.zapposbaytobreakers.com), kas kopš 1912.gada notiek ASV Kalifornijas štata pilsētā Sanfrancisko, ir līdzīgs Sidnejas maratonam, jo cauri pilsētai ved uz Klusā okeāna krastu.

6. Pusnakts saules maratons (www.msm.no) norisinās aiz Polārā loka – Norvēģijas pilsētā Tromso polārās dienas laikā. Skrējiens sākas ap plkst. 20.00 vakarā un noslēdzas pēc pusnakts.

7. Atēnu klasiskais maratons (www.athensauthenticmarathon.gr) Grieķijas galvaspilsētā radies no vēsturiskā skrējiena, kura laikā 490. gadā pirms mūsu ēras ziņotājs nogādāja vēsti par Grieķijas uzvaru vienā no lielākajām sauszemes kaujām – Maratonas kaujā.

8. Baganas tempļa maratons (www.adventure-marathon.com) notiek Mjanmā (Birmā). Arī šis ir no tiem maratoniem, kad sportistiem var piedot apstāšanos, lai pavērotu neticami skaisto maršrutu, kas ved starp budistu kulta celtnēm – sakrālās arhitektūras brīnumiem.

9. Comrades maratons (www.comrades.com) Dienvidāfrikā, kas ik gadu notiek kopš 1912.gada, esot grūtākās skriešanas sacensības pasaulē. Galvenais grūtību iemesls ir kalnainais maršruts, turklāt daži kāpumi ir pat vairāku kilometru garumā.

10. Antarktīdas ledus maratons (www.icemarathon.com) ir ekstrēms un dārgs pasākums. Sportistus pārbauda sniegs, ledus un 20 grādu sals. Savukārt dalības maksa šajā ledainajā piedzīvojumā ir 10 000 eiro.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 30.04.2024 Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.24626899sec.