Drosmīgākie un izturīgākie svētdien piedalīsies "Stipro skrējienā"

Svētdien, 2015. gada 3. maijā, vairāk nekā četri tūkstoši cilvēku jau septīto reizi piedalīsies Baltijā vienīgajā masu izturības skrējienā "Stipro skrējiens".

Pēdējos gados "Stipro skrējiens" kļuvis par vienu no populārākajiem tautas sporta notikumiem un tas, kā ierasts, notiek maija sākumā, kad stiprie cilvēki varētu netradicionālā veidā atzīmē Latvijas Neatkarības atjaunošanas gadadienas svētkus. Šogad "Stipro skrējienā" piedalīsies vairāk kā četri tūkstoši skrējēju gan no Latvijas, gan ārvalstīm un viņi visi ir gatavi stāties pretī šim izaicinājumam, lai pārbaudītu savu spēju patiesās robežas.

Dalībnieki kinopilsētā "Cinevilla" ieradīsies jau no pulksten deviņiem, lai laicīgi reģistrētos pasākumam, saņemtu dalībnieka numuru, izpētītu trasi un saprastu, kā labāk pārvarēt šķeršļus. Šogad "Stipro skrējiena" dalībniekus pirms starta uzrunās un gaidāmajos valsts svētkos sveiks aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, kā arī pirmo reizi visām starta grupām pirms došanās trasē sporta kluba "Centrs" vadošie treneri, Juta Ivanova, Danute Tamme, Pāvels Fjodorovs, organizēs kopīgu iesildīšanos, lai rūtpīgāk sagatavotos, noskaņotos un samazinātu iespējamo traumu risku.

"Stipro skrējiena" programma:

9:00 - 12:45 Ierašanās un reģistrēšanās individuālajiem dalībniekiem.
10:00 - 14:00 Ierašanās un reģistrēšanās komandām.
10:35 Iesildīšanās.
10:45 - 10:55 Aizsardzības ministra Raimonda Vējoņa uzruna Stipro skrējiena dalībniekiem.
11:00 Starts - elites grupas vīrieši.
11:00 - 16:00 Darbojas Mazo stipro skrējiena trase ģimenēm ar bērniem.
11:15 Iesildīšanās.
11:30 Starts - elites grupas sievietes.
11:45 Iesildīšanās.
12:00 Starts - elites grupas komandas.
12:30 Iesildīšanās.
12:45 Starts - masu grupas sievietes.
13:30 Iesildīšanās.
13:45 Starts - masu grupas vīriešiem.
14:45 Iesildīšanās.
15:00 Starts - masu grupas komandām.
18:00 Apbalvošana.

Šogad "Stipro skrējienā" piedalīsies vairāki iepriekšējo gadu laureāti, piemēram, individuālajā ieskaitē Ieva Mauliņa, Artjoms Rekuņenko un komandu ieskaitē Jolanta Liepiņa, Agris Brantevics, Kristaps Bērziņš un Maigurs Ozoliņš. "Stipro skrējienā" spēkiem sacentīsies arī Latvijas, Lietuvas un Igaunijas Bruņoto spēku komandas, četrpadsmit basketbolisti no "Barsy Atyrau" komandas, hokeja kluba "Kurbads"spēlētāji un daudzi citi sabiedrībā zināmi cilvēki.

"Stipro skrējienā" piedalīsies cilvēki no visas Latvijas, jo 19 novadu pašvaldības atbalstījušas iedzīvotāju vēlmi piedalīties un pārstāvēt savu dzimto pusi. Viskuplāk pārstāvēts būs Kocēnu novads, jo no tā kopskaitā piedalīsies 35 skrējēji. Ļoti aktīvi "Stipro skrējienā" piesakās arī studenti un šogad par stiprākās augstskolas titulu cīnīsies 22 komandas.

Visvairāk dalībnieku ik gadu startē komandu ieskaitē un lielākā daļa pārstāv dažādus Latvijas uzņēmumus, piemēram, "Lattelecom", "Latvijas Finieris", "Telia Latvija", "Transcom Worldwide Latvia" un daudzi citi. Jāatzīmē, ka visvairāk darbinieku, 9 individuālos skrējējus un 12 komandas, "Stipro skrējienā" pieteicis uzņēmums "Evolution Gaming Group".

"Evolution Gaming ir gados visai jauns un ļoti sportisks darba kolektīvs, kurā strādā jau vairāk nekā 1100 darbinieku. Ļoti daudzi no mums aizraujas ar dažādiem sporta veidiem, un mēs uzņēmumā to cenšamies pēc iespējas vairāk atbalstīt, jo esam ieinteresēti, lai darbinieki justos labi un komfortabli. Uzņēmumā atbalstām ne vien dažādas komandu sporta veidu aktivitātes, bet esam pat izveidojuši savu sporta zāli, kurā var nodarboties gan individuāli, gan arī profesionālu fitnesa instruktoru vadībā. Tāpēc šobrīd jau droši varam teikt, ka Stipro skrējiena filozofija ļoti atbilst mūsu uzņēmuma tēlam – būt inovatīviem, aktīviem un arvien atvērtiem jauniem izaicinājumiem. Ar ko droši vien ir arī skaidrojams tas, ka šogad Stipro skrējienam tieši no Evolution Gaming ir pieteicies vislielākais dalībnieku skaits," apgalvo Evolution Gaming Group izpilddirektors Svante Liljevall.

Pirmo reizi "Stipro skrējienā" dalībniekus dalīs elites grupā, tajā startēs profesionāli sportisti un tie, kuri grasās cīnīties par uzvaru. Masu grupā skries visi tie, kuri "Stipro skrējienā" piedalīsies prieka pēc, lai pierādīt sev, ka to spēj. Trases garums abām grupām būs atšķirīgs, elites grupai vairāk kā desmit kilometri, bet masu grupai – vairāk kā deviņi kilometri. Atjaunoti jau esošie šķēršļi, piemēram, šogad būs nevis septiņi, bet gan astoņi pakalni, "Sapieris" ieguvis pavisam citu izskatu, lielā baļļa ir uzlabota un slavenais stikla kalns kļuvis daudz platāks, tagad 17,5m. Paredzēti vairāki jaunumi, bet tos pagaidām pasākuma organizatori tur noslēpumā un būs kā pārsteigums.

"Stipro skrējienā" tiks apbalvoti pirmo trīs vietu ieguvēji visās starta grupās. Elites skrējēji cīnīsies par naudas balvām, bet masu grupas uzvarētājiem individuālajās ieskaitēs pasniegs atbalstītāju sarūpētās balvas.

Mazo stipro skrējiens

Pirmo reizi notiks ne tikai "Stipro skrējiens" pieaugušajiem, bet arī "Mazo stipro skrējiens", kurā var piedalīties ģimenes ar bērniem. Tas plānots kā atraktīvs pasākums interesants pārbaudījums brīvā dabā visai ģimenei, kurā vecāki, vecvecāki palīdz savām atvasēm veikt trasi un pārvarēt šķēršļus, kas piemēroti bērniem vecumā no viena līdz 10 gadiem.

Piedalīšanās šajā bērniem paredzētajā skrējienā ļaus ģimenei darboties kopā, veiksmīgi finišēt un gūt pozitīvas emocijas, kā arī gandarījumu.

"Mazo stipro skrējienā" uzvarētāji būs visi! Ģimenes, kas piedalīsies šajā pasākumā saņems goda rakstu, kurā ierakstīts trasē uzrādītais laiks, bet mazie saņems veicināšanas balvas no atbalstītājiem.

"Stipro skrējienam" komandas var pieteikt līdz 2.maija plkst. 18:00, bet individuālie skrējēji var pieteikties arī pasākuma dienā.

Sīkāka informācija www.stiproskrejiens.lv un sociālajos tīklos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45672297sec.