Līdz Piejūras ekspedīcijas startam palikušas 10 dienas

2015. gada 15. augustā Kurzemē startēs Piejūras ekspedīcijas komanda, kuras mērķis ir atklāt Latvijas piejūras dabas bagātības no Lietuvas līdz Igaunijas robežai, dažādos gadalaikos dodoties pārgājienos ar kājām gar jūru. Iecerēts sadalīt 500 km garo krasta līniju daudzos 1-2 dienu brīvdienu pārgājienos (15-20 km dienā). Pārgājienu cikls tiks veidots reizi mēnesī, papildus krastmalai piekombinējot arī blakus esošās dabas bagātības.

Piejūras ekspedīcijas gaitām Kurzemē ikviens varēs sekot līdzi www.dabasdraugi.lv mājas lapā. Projektā iesaistījušies vairāk kā 50 dabas draugi no dažādiem Latvijas reģioniem. Kopš pavasara ekspedīcijas dalībnieki atklājuši Piejūras dabas parku, Vidzemes Akmeņaino jūrmalu, kā arī Slīteres nacionālo parku ap Kolkas ragu. Augustā mēs dosimies atklāt Papes dabas parku, kas atrodas pie Lietuvas robežas. Parks tiek uzskatīts par pasaules nozīmes dabas bagātību un ir nodots apsaimniekošanā Pasaules dabas fondam.

Lai projektā varētu iesaistīties jauni dalībnieki, augustā mēs veidojam trešo grupu 15-20 dabas draugiem. Divas grupas tiek plānotas brīvdienās no 15-16.augustam un no 22-23.augustam.  Trešā grupa iecerēta nedēļas viducī no 19-20.augustam. Katrā grupā ir brīvas vietas gan jauniem, gan pieredzējušiem ekspedīcijas dalībniekiem.

Lai padarītu pārgājienus atraktīvākus, esam iecerējuši radīt brīvdabas spēli, kurā dalībniekiem būs jāatrod atbildes uz izzinošiem jautājumiem un jārisina radoši uzdevumi. Interesentiem ir iespēja piedalīties spēles radīšanas ekspedīcijā augustā un septembrī. Pieteikšanās rakstot epastu Arvis.Ozolins@gmail.com līdz 10. augustam.

Ekspedīcijas grūtības pakāpe ir vidēja. Aptuveni 15-20 km iesim kājām cauri mežam, gar jūru, upi vai ezeru. Vairāk informācijas par Piejūras ekspedīciju meklējiet biedrības Facebook lapā www.dabasdraugi.lv

Biedrība Dabas Draugi ir brīvprātīga jauniešu organizācija, kuras misija ir veidot radošu vidi, kurā aktīvi jaunieši varētu paust savu dabas mīlestību, radot jaunas aktīvās atpūtas iespējas Latvijā, un skaidrot aktīvās atpūtas priekšrocības sabiedrībā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80636597sec.