Izbaudi zelta rudeni Siguldas pusmaratonā

Aiz muguras jau seši skriešanas seriāla "BIGBANK Skrien Latvija" posmi un atlicis vien pēdējais - 2015. gada 10. oktobrī Siguldā. Nav noslēpums, ka ik gadu tieši ap šo laiku uz Siguldu dodas gandrīz ikviens Latvijas iedzīvotājs, lai baudītu zelta rudeni. Labākais veids, kā to izdarīt, būs izskrienot sacensību trasi, veicot 5km, 10km vai 21km distanci.

Kā jau ierasts skriešanas seriālā, arī Siguldas pusmaratonā, tiks piedāvātas trīs dažāda garuma distances. Izturīgākie aicināti spēkoties 21km garajā pusmaratona distancē, bet pārējiem tiek piedāvāts Nike (10,55km) vai Tautas skrējiens (5,3km). Savukārt mazākie skrējēji - 10. oktobra rītā uz starta pulcēsies pirmie un veiks 500 m distanci Bērnu skrējiena ietvaros. Izdevīgāk reģistrēties jebkurai no Siguldas pusmaratona distancēm var līdz 8. oktobra vakaram mājas lapās www.skrienlatvija.lv un www.siguldasmaratons.lv, pēc tam reģistrācija internetā tiks slēgta un par paaugstinātu maksu varēs reģistrēties pasākuma dienā no plkst. 8:00 līdz 10:30. Savukārt dalībnieki, kas reģistrējušies iepriekš, savus starta numurus un laika kontroles čipus varēs saņemt sacensību centrā, pilsētas Svētku laukumā no plkst. 8:00 līdz plkst. 10:40.

Katrs seriāla posms un pilsēta ir atšķirīga ar emocionālo sniegumu un atmosfēru, un arī Sigulda piedāvās ikvienam kārtīgi nosvinēt skriešanas sezonas noslēgumu. Svinību centrs, starts un finišs atradīsies visatbilstošākajā vietā – Svētku laukumā. Jau piekto gadu, kad norisinās Siguldas pusmaratons, dalībnieku priekam, sacensību trases noformēšanā iesaistās arī daba – piedāvājot gleznainus skatus, ko tvert skrējiena laikā. Pilsētas mērs Uģis Mitrevics aicina ikvienu uz Siguldas pusmaratonu, īpaši uzsverot, ka "Sigulda ir pilsēta, kas dzīvo aizrautībā un no šejienes nāk daudzi izcili aktīvu dzīvi dzīvojoši cilvēki, kas ir pierādījuši, ka tā dzīvojot var sasniegt visaugstākās virsotnes", tāpēc šis skrējiens, ko Sigulda uzņem savās mājās būs iedvesmojošs un emocijām bagāts.

Sacensību trase vedīs caur pilsētas centru, garām "Baltajam Flīģelim"- vienai no lielākajām koncertzālēm Latvijā, tālāk, apmēram pēc 300m sportiskā Sigulda metīs izaicinājumu pilsētas viesiem - uzveikt reljefaināku posmu gar Siguldas Bobsleja trasi, taču tajā pašā laikā veldzēs ar neaizmirstamu skatu uz Gaujas senleju trases labajā pusē. Tāpat 5,3km garajā sacensību trases aplī dalībnieki skries garām arī pilsētas kultūras namam, Siguldas viesnīcai un vienai no Siguldas pastkartēm - Spieķu parkam.

Tie pilsētas viesi, kas uz Siguldas pusmaratona ieplānojuši doties dienu ātrāk vai arī pēc sacensībām vēlēsies uzkavēties šeit mazliet ilgāk, informāciju par naktsmītnēm var iegūt - www.tourism.sigulda.lv.

Ar Siguldas posmu tiks noslēgta skriešanas seriāla "BIGBANK Skrien Latvija" piektā, jubilejas sezona, kuras ietvaros ap 15 000 skrējēju izskrējuši Latvijas skaistākās vietas Rēzeknē, Rīgā, Ventspilī, Kuldīgā, Valmierā un pavisam drīz aiz sevis atstās arī Siguldas pusmaratona finiša līniju. Sezonas līderi jau ikgadēji tiks apbalvoti tradicionālajā sezonas noslēguma ballē, kas notiks 10. oktobrī turpat Siguldā. Uz pasākumu aicināts ikviens skriešanas seriāla posmu dalībnieks.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.00981808sec.