Aicina apmeklēt nodarbības par bērnu uzturu dažādos vecumposmos [1]

Rīgas domes Labklājības departaments iedzīvotājiem novembrī piedāvā iespēju apmeklēt uztura speciālistu nodarbības par bērnu veselīgai attīstībai nepieciešamo uzturu dažādos vecuma un attīstības posmos:

- 6 mēnešu līdz 3 gadu vecumā (10. un 19. novembrī);
- 4 līdz 7 gadu vecumā (12. un 24. novembrī);
- 8 līdz 12 gadu vecumā (17. un 26. novembrī).

Visas nodarbības notiks Rīgā, Brīvības ielā 74 (ieeja no Stabu ielas 14), korporācijas "Daugaviete" telpās. Nodarbību laiks: plkst. 18:00-20:00.

Vairāk informācijas un pieteikšanās: uzturaskola@gmail.com (L.Sondorei).

Rīdziniekiem nodarbības ar Rīgas domes Labklājības departamenta atbalstu pieejamas bez maksas, un tās vadīs uztura zinātņu speciālistes Mg. L.Sondore un Dr. I.Putniņa.

Nodarbību dalībnieki gūs izsmeļošu ieskatu par veselīgu, sabalansētu uzturu un veselīgiem ēšanas paradumiem ģimenē – par piemērotākajiem un uzturvielām bagātākajiem pārtikas produktiem; pirmajiem piebarojumiem un bērna organismam nepieciešamajām uzturvielām, kas augšanas un attīstības procesā tik būtiski ietekmē ne tikai fizisko, bet arī psihisko veselību; piemērotāko ēdienkartes izveidi; skolas vecuma bērnu uzturu, kā arī citiem jautājumiem, kas tik noderīgi būs gan mazuļu, gan jau lielāka vecuma bērnu vecākiem.

Ģimene un vecāku piemērs ir pamatu pamats, veidojot bērna izpratni par veselīgiem ēšanas paradumiem, kas var ietekmēt veselību pat visa mūža garumā. Nereti vecāki saskaras ar jautājumiem par to, kā veiksmīgāk panākt dārzeņu iekļaušanu bērna ēdienkartē vai arī bērns ir izvēlīgs un atsakās ēst veselīgu pārtiku, tā vietā pieprasot saldumus un našķus. Kā nodrošināt to, lai ēdienkartē būtu pietiekams olbaltumvielu, ogļhidrātu, tauku un minerālvielu daudzums? Kādi ir galvenie veselīga uztura pamatprincipi? Un kā rast risinājumu mūsdienu globālajai problēmai – bērnu liekā svara problēmām, kad arī Latvijā strauji pieaug bērnu un pusaudžu skaits ar lieko svaru, turklāt nereti vecāki nemaz neapzinās – kad tiek pārkāpta robeža, kas izraisa tādas hroniskas slimības, kā 2.tipa cukura diabētu, paaugstinātu arteriālo asinsspiedienu, traucētu tauku vielu maiņu vai sirds-asinsvadu  slimības.

Nodarbību apmeklētāji saņems arī recepšu grāmatiņas, kas būs labs padomdevējs un sniegs ierosmi ikdienas ēdienkartes dažādošanai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Anna 11/02/2015 19:01 Lūdzu, šādas arī Liepājas iedzīvotājiem, noderīgas!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4562552sec.