Uzzini, kas jauns gaidāms «DNB Stipro skrējienā»

Jau pavisam drīz - 2016. gada 7. maijā, Ķegumā tiks dots starta šāviens astotajam "DNB Stipro skrējienam". Vairāki tūkstoši dalībnieku, tostarp daudzu uzņēmumu, organizāciju, pašvaldību un augstskolu komandas, kā arī sabiedrībā zināmas personas, īpašā veidā jau tradicionāli atzīmēs Latvijas neatkarības atjaunošanu. Norises vietas maiņa ļāvusi dalībniekiem sniegt jaunus izaicinājumus un piedāvāt kvalitatīvākus servisa pakalpojumus. Pirmo reizi tiks izmantota arī automatizēta laika kontrole ar īpašiem ūdensizturīgiem čipiem un visi finišējušie dalībnieki saņems piemiņas medaļas.

"Jauna vieta, jauna trase, gan zināmi, gan jauni šķēršļi un iemīļots pasākums. Pavisam citi dubļi, ūdens, trases reljefs. Daudzi jauninājumi un pārsteigumi kā dalībniekiem, tā arī apmeklētājiem," īsumā šī gada "DNB Stipro skrējienu" raksturo tā rīkotāji. "Organizējot šo aizraujošo pasākumu, mums pašiem nācās pārvarēt dažādas grūtības – trases vietas maiņa, šķēršļu izdomāšana un izveide, kā padarīt tos sarežģītākus, bet mazāk riskantus. Katram dalībniekam tomēr būs rūpīgi jāizvērtē, cik ekstrēmi pārvarēt šķērsli, jo, pārvērtējot savus spēkus, distance var beigties pie jebkura no tiem. Būtiska ir savstarpēja palīdzēšana ne tikai komandā, bet arī starp individuālajiem dalībniekiem," pauž projekta direktors Gatis Dzeguze.

Sacensības, kā ierasts, norisināsies gan komandu, gan individuālajā ieskaitē (atsevišķi starti sievietēm un vīriešiem). Jau otro gadu skrējienam var pieteikties arī Elites grupās, kur tiek aicināti piedalīties cilvēki ar augstu fizisko sagatavotību, profesionāli sportisti un visi tie, kuriem ir svarīgi sasniegt augstu rezultātu. Elites grupas skrējējiem paredzēta garāka distance, tajā būs vairāk šķēršļu, un uzvarētāji saņems naudas balvas.

TRASE. Starts tiks dots atpūtas un sporta kompleksa "Zelta Zirgs" mototrases vietā, kur ierasti startē motobraucēji. Distances garums Elites grupas skrējējiem būs 10 km, bet pārējiem dalībniekiem – 9 km. Trase ir veidota, izmantojot norises vietas reljefu. Tajā iekļauti dažāda lieluma pauguri un mototrases tramplīni. Skrējiens norisināsies gan pa mežu un dūksnāju, gan pa smiltīm un granti. Nāksies pārvarēt arī ūdens tilpnes, dažādas sienas, tranšejas un citus šķēršļus. Noteikti neizpaliks arī cīņa ar slaveno Stikla kalnu. Kopā skrējējiem būs jāpārvar 33 šķēršļi.

LAIKA KONTROLE. Ierasto svītrkodu vietā laika uzskaitei tiks izmantoti ūdensizturīgi čipi, kurus lieto līdzīgu pasākumu organizēšanā arī citviet pasaulē. Tas ļaus precīzāk un ātrāk noteikt laiku, kādā dalībnieks veicis distanci.

APBALVOŠANA. Pirmo reizi ikviens "DNB Stipro skrējiena" dalībnieks, kurš būs veicis pilnu distanci, saņems īpašu piemiņas medaļu. Katras ieskaites grupas godalgoto vietu ieguvēji saņems īpaša dizaina kausus un balvas no skrējiena atbalstītājiem. Īpašas nominācijas – "Stiprākā pašvaldība", "Spēcīgākā augstskolu komanda", "Stiprākais uzņēmums" un citas.

SERVISS. Pēc finiša skrējiena dalībniekiem tiks nodrošināti ugunskuri, pie kuriem sildīties, un silta tēja. Atpūtas un sporta kompleksa "Zelta Zirgs" iekoptā infrastruktūra nodrošinās lielu skaitu mazgāšanās vietu.

SKATĪTĀJIEM. Autostāvvietas tuvu sacensību norisei kompleksa teritorijā. Īpaša atpūtas zona – spēles un atrakcijas ģimenēm ar bērniem, iespēja paēst, padzerties un vienlaikus arī aktīvi atpūsties. Ikvienam skrējiena trase būs ļoti labi pārredzama. Visa skrējiena trase izvietota ļoti kompakti, šķēršļi viens no otra atradīsies netālu un gandrīz visam būs iespējams piekļūt ar "sausām kājām".

LDZ CARGO MAZO STIPRO SKRĒJIENS norisināsies jau otro gadu. Tajā pašiem mazākajiem (vecumā no viena līdz 12 gadiem) kopā ar pieaugušajiem ģimenes locekļiem būs jāpieveic 1 kilometru gara trase ar 16 šķēršļiem. Šis skrējiens vairāk būs kā spēle - rāpšanās, līšana un kāpšana - ģimenes saliedēšanas pasākums un aizraujošs pārbaudījums, kurā viens otru atbalsta un palīdz. Mazo skrējienā ikviens būs uzvarētājs un saņems balvas no lielveikalu tīkla "Maxima".

Visi "DNB Stipro skrējiena" dalībnieki ir kā liela ģimene, kas roku rokā virzās uz priekšu, lai, pārkāpjot finiša līniju, gūtu neizsakāmi lielu prieku par paveikto, lepotos ar sevi un apzinātos, ka ikviens no šīs "ģimenes" ir valsts patriots, jo piedalījās īpašā skrējienā par Latviju.

Vairāk nekā 1100 vīriešu, gandrīz 450 sieviešu un vairāk nekā 1700 dalībnieki komandās jau ir pieteikušās skrējienam – viņi visi mēģinās pārvarēt organizatoru un dabas radītos šķēršļus, iegūstot pārliecību par savām spējām, gribasspēku un izturību.

Pieteikšanās "DNB Stipro skrējienam" turpinās. Komandas reģistrēties varēs līdz 2016. gada 6.maija plkst. 18:00, bet individuālie dalībnieki - arī sacensību norises dienā. Sīkāka informācija par pasākumu pieejama mājaslapā www.dnbstiproskrejiens.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Latvija
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77476382sec.