TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Diskutē par Ogres novada tūrisma jomas attīstību

Šī gada 26.jūlijā Ogres novada pašvaldības domes vadība, Sabiedrisko attiecību nodaļa, Ogres Vēstures un mākslas muzejs un Ogres novada Tūrisma informācijas centrs pārrunāja, kā novadā attīstīt tūrisma jomu.

Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Egils Helmanis uzsvēra, ka primāri būtu jāapkopo novadā esošie valsts nozīmes un vietējās nozīmes pieminekļi. Tāpat būtu jāizveido vienots dabas un kultūrvēsturisko vērtību apkopojums, kas palīdzētu gan vietējiem iedzīvotājiem, gan tūristiem vieglāk orientēties skaistajā un plašajā Ogres novadā.

Kā ne mazāk svarīgu uzdevumu E.Helmanis izvirzīja vēsturisko notikumu apzināšanu un apkopošanu, veidojot secīgu notikumu virkni tagadējā novada administratīvajā teritorijā dažādos laika posmos. Vēl viens svarīgs uzdevums, ko pašvaldības domes priekšsēdētājs akcentēja, ir grāmatas par Ogres novadu izdošana, ko varētu realizēt jau nākamā gada pavasarī – Latvijas simtgades un Ogres pilsētas 90. jubilejas gadā, uzsvaru liekot uz novada teritorijā esošajiem kultūrvēsturiskajiem objektiem.

Grāmatas satura sagatavošanai plānots piesasitīt arheoloģijas un vēstures speciālistus, profesionālus fotogrāfus, arī iedzīvotāji tiks iesaistīti kultūrvēsturisko vērtību apzināšanā un vēsturiko liecību apkopošanā.

Pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Gints Sīviņš ieteica novada populārākajos tūrisma objektos un pagastu centros uzstādīt informācijas stendus, kuros varētu iepazīties ar visiem Ogres novadā apskatāmajiem kultūrvēsturiskajiem objektiem. Viņš arī uzsvēra faktu, ka nepieciešamas vienotas norādes uz visiem tūrisma objektiem novadā.

Pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Nikolajs Sapožņikovs akcentēja arī nepieciešamību veidot tūrisma informācijas bukletus par katru novada pagastu atsevišķi, kā arī aicināja apzināt interesantas personības novadā un veidot viņu dzīves stāstus, – šis darbs jau ir uzsākts un turpinās.

Ogres Vēstures un mākslas muzeja direktore Evija Smiltniece uzsvēra, ka muzejā glabājas bagātīga informācija par novada pagastu vēsturi, bet jāturpina darbs pie informācijas un materiālu papildināšanas, sadarbojoties ar cilvēkiem pagastos.

Tika runāts par nepieciešamību izstrādāt vadlīnijas novada pagastos esošo muzeju darbībai, jo šobrīd nav nekādu vienotu prasību, katrā pagasta novadpētniecības materiālus entuziasti vāc un apkopo pēc savas iniciatīvas un izpratnes.  

Ogres Vēstures un mākslas muzeja direktore un Ogres novada tūrisma informācijas centra vadītāja Velta Riekstiņa atbalstīja šīs idejas, tikšanās laikā tika saskaņoti iespējamie darbības virzieni, lai līdz Latvijas valsts simtgadei – 2018.gadā – visus izvirzītos uzdevumus varētu realizēt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.88300014sec.