TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Franču žurnālisti saka komplimentus Baltijai

Izdevniecība “Le Routard” laidusi klajā Baltijas valstu tūrisma ceļvedi. Tās galvenais redaktors Filips Gloeguēns saka: “Mūsu izdevniecības ceļvežu apgrozījums ir 2 miljoni eksemplāru gadā. Mēs vienmēr domājam par to, kā piedāvāt jaunus un saistošus galamērķus. Man ir prieks, ka šoreiz esam laiduši klajā Baltijas valstu tūrisma ceļvedi! Baltija ir ļoti šarmanta un spēj apburt.”

Ceļveža izdošanai par godu “Le Routard” sadarbībā ar LIAA pārstāvniecību Francijā un LIAA Tūrisma departamentu tika rīkota iepazīšanās vizīte ar Latviju franču žurnālistiem.

Sākuši savu iepazīšanās braucienu Igaunijā, 30. augusta pēcpusdienā viesi ieradās Rīgā. Viņu vidū - žurnālisti no izdevumiem “Le Parisien”, “RTL”, “France Info”, “ Notre Temps” un izdevēja pārstāvji, arī - galvenais redaktors Filipu Gloeguēnu (Philippe Gloaguen).

Kopā ar kolēģi pieredzējušais izdevniecības redaktors Filips Gloeguēns Latviju jau bija apmeklējis pirms 12 gadiem. Viesis atzina, ka šo gadu laikā ir notikušas milzīgas pārmaiņas, un gan viņa, gan pārējo franču žurnālistu skatījumā  Latvija noteikti var kļūt par saistošu tūrisma galamērķi viņu tautiešiem. Svarīgi tikai, lai vairāk tiktu popularizēts mūsu tūrisma piedāvājums, liekot lietā Baltijas vārdu. Vārds “Baltija” skanot pievilcīgi, un tas neradot asociācijas ar padomju sastingumu un pelēcību.

Satikti pusdienojam 31. augustā tautiskajā kafejnīcā “Ala” Vecrīgā, viesi slavēja gan Rīgas skaistumu, gan, piemēram, iespaidīgo Centrāltirgu, ciemiņi komplimentus veltīja mūsu ēdienam un bija pamanījuši, ka pie mums valda rosīga dzīvība, taču ne nervoza steiga un drūzma. Apkalpošanas līmenis ir augsts, bet tēriņi ir pieņemami.

Radio un televīzijas sabiedrības «France Info» žurnāliste: Ingrīda Pohī- Dano  (Ingrid Pohu – Dannaud) stāsta, ka  šobrīd franču tūristiem 2 galvenie tūrisma galamērķi ir Spānija un Portugāle, kas vienmēr bijušas populāras apmeklējumu vietas, bet pēdējos gados – it īpaši. Pēc viņas domām, Latvija varētu būt ideāls variants 2 -3 dienu brīvdienām, jo pie mums esot pārsteidzoši jauki. Dienvideiropā karstums pieņemas spēkā, un šā iemesla dēļ vien viņas tautieši var vairāk sākt skatīties uz tādiem galamērķiem kā Baltija.     

Par vizītes programmu Latvijā gādāja LIAA Tūrisma departaments. Nepilnu triju dienu laikā ciemiņi iepazinās ar Rīgu un pēc savas iniciatīvas apmeklēja Jūrmalu. 1. septembrī franču žurnālistu tālākais ceļš ved uz Lietuvu.

Centrālās statistikas pārvaldes dati rāda, ka franču tūristu skaits Latvijā pēdējos gados konsekventi pieaug. Sevišķi lielu kāpumu varēja novērot 2014. gadā, kad Rīga bija Eiropas kultūras galvaspilsēta. Tajā gadā viesnīcās un citās tūristu mītnēs apkalpoto franču tūristu skaits palielinājās par piektdaļu, bet nakšņojumu skaits pat par 27 %.

Diemžēl pēc lidsabiedrības “Wizzair”  lidojumu pārtraukšanas uz Parīzi, franču tūristu plūsmas pieaugums kļuva mazāk jūtams. Tomēr franču tūristi Latvijā ir, un šo viņu skaito valodu var dzirdēt arvien biežāk.   

2016. gadā Latvijas tūrisma mītnēs tika apkalpoti 34 tūkstoši franču, bet nakšņojumu skaits bija 65 tūkstoši.  2017. gada pirmajā pusē  franču tūristu skaits palielinājās par 19 %, bet nakšņojumu skaits par 13%.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81579494sec.