TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Pirmo reizi izdota Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta tūrisma karte [1]

Turpinot izdevumu sēriju, kas veltīti aizsargājamām dabas teritorijām Latvijā, “Karšu izdevniecība Jāņa sēta” sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi laidusi klajā jau otro pirmizdevumu šajā vasarā - Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta tūrisma karti.
 
Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāts ir vienīgā šāda veida īpaši aizsargājamā dabas teritorija Latvijā. Tas aptver 457 708 ha sauszemes un 10 novadus, ietverot 57 km jūras piekrastes ar tai pieguļošo jūras akvatoriju. Rezervāts izveidots 1997. gadā un atzīts par UNESCO starptautiskas nozīmes aizsargājamu teritoriju.
 
Atšķirībā no citām īpaši aizsargājamām dabas teritorijām tas ietver ne tikai dabas objektus, bet arī cilvēku kā vienu no dabas elementiem, jo starptautiski nozīmīgas dabas un ainaviskās vērtības rezervātā tiek saglabātas, nodrošinot ilgtspējīgu sociālo un ekonomisko attīstību.
 
Tūrisma kartes izdevumu papildina informācija par 12 skaistākajām un interesantākajām vietām, ko apmeklēt Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātā – Burtnieku ezera apkārtni, Sedas purvu, Vidzemes akmeņaino jūrmalu, Randu pļavu taku, Svētupes lībiešu upuralām un citām. 
 
Karte tapusi ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu Dabas aizsardzības pārvaldes īstenotajā projektā “Daba un cilvēks. Toreiz un tagad”, kura laikā tiek īstenotas dažādas aktivitātes, lai vairotu sabiedrības izpratni par īpaši aizsargājamo dabas teritoriju lomu dabas un kultūrvēstures vērtību saglabāšanā nākamajām paaudzēm.
 
Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta tūrisma karte ir jau ceturtais izdevums sērijā, kas veltīta īpaši aizsargājamām dabas teritorijām Latvijā. Līdz šim izdotas Gaujas Nacionālā parka, Rāznas Nacionālā parka un Slīteres Nacionālā parka tūrisma kartes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Bunis 09/06/2017 11:30 Karte, protams, laba lieta, bet ZBR jau faktiski vairs nepastāv. Nav pat administrācijas. Rezervāts tikai uz papīra - nu arī uz kartes.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.489151sec.