TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Ogrē plāno izveidot Rīgas motormuzeja filiāli

Ogre var lepoties ar unikālu padomju auto tehnikas kolekciju, kuru vairāku gadu laikā izveidojis ogrēnietis Jānis Buka. Šobrīd viņš kopā ar Rīgas motormuzeju plāno savu kolekciju papildināt ar muzeja krājumos esošo tehniku un izvietot to bijušā Ogres trikotāžas kombināta telpās, izveidojot iespaidīgu tūrisma apskates objektu.

Šonedēļ Ogres novada pašvaldības domes vadība tikās ar J.Buku un Rīgas motormuzeja direktora vietnieku, Latvijas antīko automobiļu kluba vadītāju Agri Šmitu, lai pārrunātu motormuzeja filiāles sniegtās priekšrocības Ogres novada tūrisma attīstības veicināšanā.

J.Buks un A.Šmits uzsvēra, ka atzinīgi vērtējot Ogres pilsētas un visa novada izaugsmi pēdējo gadu laikā. Viņi redzot Ogri kā kūrortpilsētu tuvākajā nākotnē un tāpēc izvēlējušies šeit arī paplašināt savu darbību, piedāvājot vietējiem iedzīvotājiem un tūristiem iespēju apskatīt aptuveni 100 padomju laiku auto un militārās tehnikas vienības.

Tā kā bijušā Ogres trikotāžas kombināta telpas nepieder pašvaldībai, Rīgas motormuzeja filiāles veidotāji vērsās pie pašvaldības ne vien, lai iepazīstinātu ar savu redzējumu un plāniem, bet arī, lai kopīgiem spēkiem panāktu vienošanos par ilgtermiņa telpu nomas līgumu ar īpašnieku, ko varētu veicināt, pašvaldībai piemērojot nekustamā īpašuma nodokļa atlaidi.

Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Egils Helmanis atzīst, ka pašvaldība ir ieinteresēta, lai šī ēka attīstītos, tāpēc iespēju robežās palīdzēs īstenot šo ieceri. Līdz ar Motormuzeja filiāles izveidi daļa teoritojas tiks sakārtota, veicinot tūristu piesaisti novadā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41174197sec.