TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Vakanto valdes locekļa amatu uztic ilggadīgajam lidostas «Rīga» Komerciālā departamenta direktoram

Satiksmes ministrija kā VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga”” akcionārs otrdien, 12.septembrī, atbalstīja lidostas Padomes priekšlikumu apstiprināt vakantajā valdes locekļa komercdarbības jautājumos amatā ilggadīgo lidostas Komerciālā departamenta direktoru Artūru Saveļjevu.

Atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumam un lidostas statūtiem Padome virza apstiprināšanai akcionāru sapulcē Padomes apstiprinātu kandidatūru lidostas valdē. Konkursā uz lidostas “Rīga” valdes locekļa komercdarbības jautājumos amatu bija pieteikušies 16 pretendenti. Tos divās kārtās izvērtēja Nominācijas komisija, kuras sastāvā bija pārstāvji no VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga”” Padomes, Satiksmes ministrijas, Pārresoru koordinācijas centra, Latvijas Darba devēju konfederācijas un VAS “Latvijas gaisa satiksme”.

A.Saveļjevs darbu lidostā uzsāka 2003.gadā kā pasažieru apkalpošanas aģents. 2005.gadā, Latvijas Universitātē ieguvis maģistra grādu starptautiskajā ekonomikā, viņš kļuva par lidostas neaviācijas mārketinga vadītāju, bet 2007.gadā tika iecelts par Komerciālā departamenta direktoru, kura atbildībā ir uzņēmuma ienākumi no neaviācijas komercdarbības. A.Saveļjevam ir arī maģistra grāds lidostu plānošanā un menedžmentā, ko viņš ieguvis Krenfīldas Universitātē Lielbritānijā.

“A.Saveļjevs ir lidostā izaudzis nozares profesionālis, kas pārzina lidostas komercdarbības specifiku no pašiem pamatiem. Viņa vadībā lidostas “Rīga” ne-aviācijas ieņēmumi ir aizvien pieauguši. A.Saveļjeva nopelns ir arī tas, ka Rīgas lidosta kļūst aizvien pievilcīgāka un interesantāka, piedāvājot pasažieriem visdažādākās iepirkšanās, atpūtas un izklaides iespējas,” norāda lidostas Padomes priekšsēdētājs Juris Kanels.

Jau ziņots, ka lidostas “Rīga” valdē strādā valdes priekšsēdētāja Ilona Līce, kā arī valdes locekļi Lauma Jenča, Irina Feļdmane un Normunds Feierbergs.

Starptautiskā lidosta “Rīga” ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas ”Rīga” ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 60, bet vasaras sezonā - uz gandrīz 90 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2016.gadā lidosta “Rīga” apkalpoja vairāk nekā 5,4 miljonus pasažieru – gandrīz 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.00758982sec.