TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Air China Eiropas biroja vadība Satiksmes ministrijā pārrunā sadarbības iespējas aviācijas jomā

12.septembrī Air China Eiropas biroja delegācija ģenerālmenedžeres Tian Yuq vadībā tikās ar  Satiksmes ministrijas valsts sekretāru Kasparu Ozoliņu un  aviācijas nozares pārstāvjiem, lai pārrunātu sadarbības iespējas starp Air China un Latvijas gaisa satiksmes pakalpojumu nodrošinātājiem.

Air China Europa pārstāvju delegācijas vizīte Latvijā tiek organizēta kā atbildes vizīte pēc satiksmes ministra Ulda Auguļa tikšanās ar Air China prezidentu Song Zhiyong š.g. maijā Pekinā, kad abas puses vienojās par nepieciešamību stiprināt Latvijas un Ķīnas sadarbību aviācijas nozarē.  Air China Eiropas biroja ģenerālmenedžere Tian Yuq informēja, ka pašlaik Air China veic aprēķinus un tirgus izpēti, lai rastu maksimāli efektīvākos sadarbības modeļus ar Latvijas gaisa transporta  pakalpojumu nodrošinātājiem.

Ozoliņš norādīja, ka šobrīd soli pa solim Ķīna un Latvija virzās uz ciešāku sadarbību aviācijas jomā, tai skaitā paredzot labas iespējas sadarboties gan investīciju, gan pasažieru un kravu pārvadājumu, gan regulāro/ sezonālo un čarterreisu lidojumu veikšanā, tāpat arī pasta un e-komercijas pārvadājumu un kravu loģistikas centru attīstīšanā Rīgas lidostā.

Air China Eiropas biroja pārstāvji norādīja, ka kompānijai ir interese par Baltijas reģionu un Skandināviju, jo pašlaik Air China, kas ir lielākais gaisa transporta pakalpojumu starp Ķīnu un Eiropu nodrošinātājs, apkalpojot no Ķīnas  27 maršrutus uz 14 Eiropas valstīm, ar Skandināvijas un Baltijas reģionu ir tikai viens savienojums - ar Stokholmu. Ņemot vērā Ķīnas tūristu pieaugušo interesi par ceļojumu gala mērķiem Eiropā, kompānija apsver papildu galamērķu izveidi Eiropā.

Tian Yuq norādīja, ka Latvija varētu būt interesants galamērķis Ķīnas tūristiem un biznesmeņiem, taču uzsvēra, ka noteikti ir jāveicina ķīniešu informētība par Latviju.
Ozoliņš savukārt  informēja Latvijas institūcijas pašlaik strādā pie speciāla piedāvājuma potenciālajiem Ķīnas tūristiem, kas tādējādi vēl vairāk ieinteresētu apmeklēt Latviju.

Air China Eiropas biroja ģenerālmenedžere Tian Yuq norādīja, ka viņa saredz potenciālu sadarbībai ar airBaltic, jo airBaltic ir iespaidīga Eiropas maršrutu ģeogrāfija un kompānija sadarbībai  visupirms jāapsver tādi sadarbības modeļi kā code-share  vai interline līgums, nākotnē domājot par tiešā reisa izveidi.
Pēc tikšanās Satiksmes ministrijā, Air China Europe pārstāvji devās vizītē uz starptautisko lidostu “Rīga”, kā arī uz Latvijas nacionālās aviokompānijas airBaltic biroju, lai iepazītos ar Latvijas piedāvātajām iespējām un  jau  detalizētāk pārrunātu potenciālo sadarbību.

Air China ir Ķīnas vadošā nacionālā aviokompānija ar reģionālajiem birojiem Eiropā (Frankfurtē), Japānā un Ziemeļamerikā. Air China nodrošina visvairāk lidojumu no Ķīnas uz  Eiropu, apkalpojot 27 maršrutus 14 Eiropas valstīs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68089509sec.