TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Šobrīd uzņēmējiem pieejamais atbalsta apmērs - vairāk 400 miljoni eiro

Valdības rīcības plānā par vienu no prioritārajiem rīcības virzieniem ekonomikas transformācijai ir noteikta inovācija. Mums kopā – gan politikas veidotājiem, gan uzņēmējiem – ir jāvirza pārmaiņas modernas ekonomikas virzienā – ieguldot gan domāšanas, gan uzvedības maiņā tā, lai katra darbība būtu vērsta uz inovācijās balstītu atbildīgu rīcību. Šajā virzienā strādājam un turpināsim aktīvi strādāt, lai atbalstītu uzņēmumu centienus investēt inovācijās, novatoriskos risinājumos un produktivitātes kāpumā. Šobrīd esam atbalsta pilnbriedā – uzņēmējdarbības uzsākšanai un tālākai izaugsmei pieejamā valsts atbalsta apmērs ir vairāk kā 400 miljoni eiro. Vēl strādājam pie  jaunām atlases kārtām atbalstam jaunu produktu ieviešanai ražošanā, ražošanas telpu modernizācijai un industriālo objektu energoefektivitātes paaugstināšanai,” uzsver Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.

Septembrī un oktobrī piecās Latvijas pilsētās notiks forumi “Valsts atbalsta biznesu”, sniedzot uzņēmējiem visaptverošu informāciju par šobrīd pieejamo un tuvākajā laikā plānoto atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanai un paplašināšanai. Forumi par valsts atbalstu uzņēmējiem ir kļuvuši jau par ikgadēju tradīciju, sniedzot iespēju komersantiem vienuviet saņemt plašu informāciju par pieejamo un plānoto atbalstu. Šogad Ekonomikas ministrijas, Attīstības finanšu institūcijas Altum (Altum), Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) kopīgi rīkotajos  pasākumos piedalīsies vairāk kā 20 iestādes, organizācijas, kā arī komercbankas.

Reinis Bērziņš, ALTUM valdes priekšsēdētājs: “Ik dienu strādājot ar uzņēmējiem, redzam, ka ideju un uzņēmības uzņēmējiem netrūkst. Arī valsts atbalsta programmas, kas palīdz tapt jauniem biznesiem un augt jau esošajiem, ir plašā klāstā. Kur un kā to izdarīt, palīdzēt noorientēties šajā piedāvājumā – tāds ir viens no šo forumu mērķiem. Otrs, ne mazāk svarīgs – palīdzēt veidot kontaktus. Mūsu pētījumos divi no trīs uzņēmējiem atzīst, ka pieredzes apmaiņa ar citiem uzņēmējiem noteikti būtu noderējusi biznesa sākuma stadijā. Tāpēc aicinu izmantot gan forumu sadaļu par to, ko valsts piedāvā biznesam, gan ieklausīties citu uzņēmēju pieredzē un dibināt kontaktus, kas var noderēt aizraujošajā uzņēmējdarbības ceļā. No savas puses stāstīsim gan par ALTUM piedāvājumu, gan iepazīstināsim ar mūsu klientu pieredzes stāstiem”.

Andris Ozols, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors: “Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sniedz plašu atbalstu ikvienam, kurš ir pieņēmis lēmumu attīstīt savas biznesa idejas un kļūt par uzņēmēju. Un esam pārliecināti, ka tikai sadarbība noved pie veiksmīga rezultāta – gan no mūsu, valsts pārvaldes, gan jūsu – uzņēmēju puses. Tāpēc šie forumi ir kļuvuši par labu tradīciju un draudzības apliecinājumu. LIAA komanda ir tik spēcīga kā vēl nekad, tāpēc aicinu ikvienu gan uzmanīgi klausīties par to, kādas programmas šobrīd administrē LIAA, gan izmantot iespēju klātienē aprunāties ar kolēģiem”.

Forumu laikā runāsim par iespējām valsts un uzņēmēju sadarbības paplašināšanai, stiprinot uzņēmumu konkurētspēju un aicinot izmantot valsts un ES fondu sniegto atbalstu. Detalizētas prezentācijas par atbalsta programmām sniegs Attīstības finanšu institūcija Altum, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un Centrālā finanšu un līgumu aģentūra.

Foruma otrajā daļā tiks organizētas divas paralēlās sesijas par pieejamo atbalstu uzņēmējdarbības uzsācējiem un uzņēmējiem ar pieredzi, kā arī visiem klātesošajiem būs iespēja dzirdēt katra reģiona veiksmīgu mazu un vidēju uzņēmumu pieredzes stāstus par biznesa veidošanu un attīstību, kā arī valsts atbalsta izmantošanu.

Foruma trešajā daļā norisināsies tīklošanās – īpašos stendos būs pieejamas individuālas konsultācijas par atbalsta un biznesa attīstības jautājumiem. Konsultācijas sniegs Attīstības finanšu institūcijas Altum, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Centrālās Finanšu un līgumu aģentūras, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Izglītības ministrijas, Labklājības ministrijas, Nodarbinātības valsts aģentūras, Lauku atbalsta dienesta, Valsts ieņēmumu dienesta, Valsts darba inspekcijas, Valsts izglītības attīstības aģentūras,  Uzņēmumu reģistra darbinieki, kā AS “SEB banka” un AS “Citadele”, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Biznesa savienības, Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkla un startin.lv, Francity  un Francorp pārstāvji.  

Forumi „Valsts atbalsta biznesu” notiks:
•           20. septembrī – Rīgā;
•           27. septembrī – Liepājā;
•           4. oktobrī – Rēzeknē;
•           11. oktobrī – Valmierā;
•           17. oktobrī – Jelgavā.

Detalizēta informācija par forumiem (programmas, norises vietas un laiki, saite uz reģistrācijas anketu dalībai forumos)  publicēta Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnē.  Dalība forumos - bezmaksas. Papildu informācija par forumiem pieejama Ekonomikas ministrijā (Inese Bērziņa, e-pasts: atbalstsuznemejiem@em.gov.lv, tālr.: 67013240).

Forumus organizē Ekonomikas ministrija sadarbībā, Attīstības finanšu institūcija Altum un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra informatīvās kampaņas “Atbalsts uzņēmējiem” ietvaros. Aktuālajai informācijai par atbalstu uzņēmējiem aicinām sekot mūsu Facebook lapā: www.facebook.com/atbalstsuznemejiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54897809sec.