TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Ikšķilē taps jauns atpūtas parks - «Minku parks»

Uzklausot Ikšķiles novada iedzīvotāju vēlmes un rūpējoties par atpūtas iespējām dažāda vecuma iedzīvotājiem, pašvaldība katru gadu veic teritorijas labiekārtošanu.

Lai uzlabotu iedzīvotāju rekreācijas iespējas, pašvaldība jau pirms dažiem gadiem izskatīja iespēju pilsētas centrālajā daļā izbūvēt atpūtas parku, kurā vienlaikus varētu atpūsties gan bērni, gan pieaugušie novadnieki, kā arī novada viesi. Izvērtējot dažādas idejas, plānotajai atpūtas vietai tika izvēlēts arī saistošs nosaukums – "Minku parks", kas ļaus šo vietu vieglāk identificēt un vairot tās atpazīstamību.

Šobrīd parka būvniecībai ir sagatavots tehniskais projekts un pašvaldība ir saņēmusi pozitīvu Lauku atbalsta dienesta lēmumu par projekta iesnieguma apstiprināšanu pretendēšanai uz Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) līdzfinansējumu.

Minku parks atradīsies pilsētas centrālajā daļā starp daudzdzīvokļu mājām  – Pārbrauktuves iela 9A, Melioratoru iela 12 un Melioratoru iela 12A, nodrošinot ērtu piekļuvi iedzīvotājiem un pilsētas viesiem.

Projekta ietvaros tiks izbūvētas interaktīvas un dažāda vecuma bērniem saistošas atrakcijas, tostarp,  līdzsvara taka, batuti, šūpoles, dažādi attīstoši rotaļu elementi, kā arī labiekārtota teritorija ar gājēju celiņiem un soliņiem un izbūvētas auto stāvvietas, uzlabojot atpūtas parka pieejamību.

Projekta attiecināmo izmaksu summa ir 50 000 EUR, no kuriem 70% ir ELFLA finansējums un 30% ir pašvaldības finansējums. Precīzas projekta būvniecības izmaksas būs zināmas pēc iepirkuma procedūras veikšanas.

Atpūtas parks būs pieejams visiem novada iedzīvotājiem un viesiem bez maksas un bez apmeklējuma ierobežojuma.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77993894sec.