TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Noslēdzas SWARE pieredzes apmaiņas vizīšu cikls

Aizvadīta kārtējā projekta SWARE pieredzes apmaiņas vizīte – ar dinamisku un interesantu programmu, kurā iesaistīti arī starptautiski eksperti. Tā bija veltīta galamērķu pārvaldības un zīmolvedības jautājumiem dabas un kultūras mantojuma objektos. Projekta vārds pēdējā gada laikā ir plaši izskanējis, ieinteresēto pušu skaits ir audzis un ir notikusi vērtīgu zināšanu apmaiņa starp iesaistītajiem reģioniem.

No 2017. gada 9. līdz 11. oktobrim Vidzemes plānošanas reģiona, Kocēnu novada domes un Vidzemes Augstskolas pārstāvji piedalījās projekta SWARE trešajā – un pēdējā – pieredzes apmaiņas vizītē, kura notika Dienvidholandes provincē (Nīderlandē). Pirmajā vizītes dienā dalībnieki apmeklēja vairākus objektus, tostarp inovāciju centru RDM Rotterdam, kur tiek īstenotas dažādas privātā sektora, izglītības un pētniecības iniciatīvas, par Nīderlandes simbolu kļuvušo vējdzirnavu parku Kinderdijk, kas ir iekļauts UNESCO kultūras mantojuma objektu sarakstā, un nacionālo parku NL Delta Biesbosch.

Otrā vizītes diena bija vairāk veltīta zināšanu apmaiņai un padziļināšanai galamērķu identitātes un zīmolvedības jautājumos – iesākumā dalībnieki ar lielu interesi noklausījās zīmolvedības praktiķa Paulus Emden Huitema (Nīderlande) lekciju, bet pēc tās notika 4 paralēlas diskusijas grupās, kurās tika skarti tādi projekta ietvaros nozīmīgi temati kā tūrisma galamērķu attīstība, upju palieņu izmantošana pilsētvidē, sadarbība kultūras mantojuma saglabāšanā un izmantošanā un investīciju piesaiste zaļajām un zilajām infrastruktūrām.

Trešajā dienā Vidzemes Augstskolas docents un pētnieks Andris Klepers uzstājās ar lekciju par lielo un atvērto datu (Big and Open Data) lietojumu tūrisma stratēģiskajā plānošanā, kas delegātu vidū raisīja aktīvas diskusijas, kuras tika turpinātas divos paralēlos darbsemināros par datu un IKT rīku nozīmību politikas veidošanā, kā arī par atvērto datu uz klientu orientētu lietojumu. Andris Klepers pēc vizītes atzina: “Liels ieguvums bija iespēja prezentēt BigData pielietojuma iespējas dažāda mēroga tūrisma galamērķu stratēģiskajai pārvaldībai. Tika gūts apstiprinājums par tēmas aktualitāti. Projekta SWARE partneri bija ļoti ieinteresēti par plānoto rezultātu: pielāgojamu veidni – kāda veida dati izmantojami un kā interpretējami reģionāla un vietēja mēroga galamērķiem. Tā varētu tikt izmantota kā ideja arī kādam nākotnes starptautisku partneru projektam ar lielu pievienoto vērtību.”

Pirmais no diviem projekta SWARE posmiem, kas veltīts starpreģionālai pieredzes apmaiņai, tuvojas noslēgumam – atlicis vēl apkopot gūtās atziņas un sagatavoties otrajam posmam, reģionālo rīcības plānu izstrādei. Līdz šim projektā iesaistīto pušu loks ir ievērojami audzis un ir notikusi zināšanu apmaiņa, kas kalpos par pamatu darbam otrajā posmā. Kā noslēguma plenārsesijā atzina projekta SWARE vadītāja Manita Koop (Asociācija “Regio Water”): “Iesākumā mēs projektā bijām maza grupa, bet tagad starptautiskā mērogā ir iesaistījušās 200–300 ieinteresētās puses. Ļoti būtiski, ka pieaug to personu loks, kas apzinās šī projekta nozīmību, un politikas darba kārtībā projektā svarīgās tēmas ieņem augstāku vietu. Tas ir nozīmīgs projekta sasniegums tikai viena gada laikā.”

Projekts “Mantojuma ilgtspējīga apsaimniekošana ūdensceļu reģionos” (SWARE) tiek īstenots Eiropas Reģionālā attīstības fonda “Interreg Europe 2014.-2020. gadam” programmas ietvaros. Plašāk par SWARE projektu lasiet attiecīgajā sadaļā VPR mājaslapā un SWARE oficiālajā mājaslapā angļu valodā.

Šī publikācija atspoguļo tikai tās autora viedokli, un Interreg Europe programmas vadības organizācijas nevar būt atbildīgas par jebkādu tās satura izmantošanu. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42234898sec.