TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Latvijas lielākais dzērienu ražotājs un izplatītājs nostiprina pozīcijas starptautiskajā tirgū

“Amber Beverage Group” (ABG), kas ir lielākais dzērienu ražotājs un izplatītājs Baltijā, līdz ar trīs gadu jubilejas sasniegšanu ievērojami spēcinājis savas pozīcijas. Uzņēmumu grupas portfelim pievienojušies jauni dzērienu zīmoli un stiprinātas esošo zīmolu līnijas, apgūti jauni eksporta tirgi, kā arī uzņēmuma īpašumā iegūti jauni uzņēmumi gan Latvijā, gan ārpus tās – izplatītāju tīkls Latvijā un Apvienotajā Karalistē, tekilas rūpnīca Meksikā un degvīna pārstrādes rūpnīca Krievijā.
 
“Pirms trīs gadiem mēs veicām ievērojamas investīcijas 100 miljonu eiro apmērā, lai izveidotu vienotu un spēcīgu, Rīgā bāzētu uzņēmumu grupu, kas spētu plānveidīgi un stratēģiski iezīmēt Latvijas vārdu eksporta kartē un virzīt mūsu produktus starptautiskajā tirgū,” stāsta “Amber Beverage Group” valdes priekšsēdētājs Sīmurs Pauls Ferreira. “Grupas sasniegumi tās trīs gadu pastāvēšanas laikā apliecina, ka tas bija pareizs lēmums centralizēt biznesa funkcijas, ieviest uzņēmumā vienotu  valodu un kultūru, sekmējot kopējo grupas sniegumu gan lokālā, gan starptautiskā mērogā,” noslēdz Sīmurs Pauls Ferreira.
 
Aizvadītajā nedēļā “Amber Beverage Group” atzīmēja jubileju, tiekoties ar uzņēmumu grupas ietekmes pusēm – valsts institūciju pārstāvjiem, sadarbības partneriem, uzņēmējiem un uzņēmēju organizācijām.
 
Uzņēmuma attīstība skaitļos
Uzņēmuma finanšu rādītāji apstiprina dzērienu ražotāja spēcīgās pozīcijas – 2016. gada apgrozījums turpinājis pieaugt, sasniedzot 257 miljonus eiro. Uzņēmums ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem Latvijā, pērn valsts kopbudžetā iemaksājot 60 miljonus eiro. Investējot vairāk nekā 22 miljonus eiro, kompānija ir sākusi lielu ražošanas telpu modernizācijas un rekonstrukcijas projektu, ar mērķi apvienot divas esošās ražotnes zem viena jumta.
 
Šā gada laikā ABG pārstāvēto zīmolu portfelis pieaudzis līdz 190 starptautiski atpazīstamiem zīmoliem, kā arī uzņēmuma paspārnē ir vairāk nekā 400 augstas kvalitātes vīna zīmolu no 45 vīna darītavām visā pasaulē. Uzņēmums pērnajā gadā pārdevis vairāk nekā 37 miljonus pudeļu. Valstu saraksts, uz kurām uzņēmumu grupa īsteno eksportu, ir paplašinājies par 20 valstīm, kopumā nodrošinot produkcijas izplatīšanu 170 starptautiskos tirgos. Galvenie atslēgas tirgi vēl joprojām saglabājušies nemainīgi – Baltijas valstis, Krievija, Amerikas Savienotās valstis, Meksika un Eiropa – Apvienotā Karaliste, Spānija, Portugāle un Itālija.
 
Uzņēmuma paplašināšanās starptautiskā mērogā
Uzņēmums paplašinājis darbību arī no ģeogrāfiskā aspekta, iegādājoties tekilas rūpnīcu Meksikā, kurā tiek ražots premiāls tekilas zīmols “Rooster Rojo”. Tāpat uzņēmums pastiprinājis savu klātbūtni Apvienotās Karalistes tirgū, iegādājoties izplatītāju tīklu “Cellar Trends”, kas ir lielākais neatkarīgais dzērienu izplatītājs reģionā. Uzņēmumu grupa kļuvusi arī par alkoholisko dzērienu izplatītāja “Interbaltija AG” 100% akciju īpašnieci, apvienojot kompetences alkoholisko dzērienu vairumtirdzniecībā. Šā gada laikā tiks noslēgta vienošanās arī par jaunas degvīna ražotnes iegādi Tambovā, Krievijā.
 
Zīmolu jaunumi un sasniegumi
“Esam paplašinājuši savu zīmolu portfeli, izveidojot īpašu dzirkstošā dzēriena līniju “Cosmopolitan Dīva” un atklājot tekilas zīmolu “Rooster Rojo” jeb “Sarkanais gailis”. Papildus jauniem produktiem esam pievienojuši labi pazīstamo “Moskovskaya” degvīna zīmolu, kā arī spēcīgas un pozitīvas pārmaiņas piedzīvojis tautā mīlētais zīmols “Rīgas Melnais Balzams”, stāsta grupas valdes priekšsēdētājs Sīmurs Pauls Ferreira.
 
“Rīgas Melnais Balzams” ģimenē šajā gadā sagaidīts jaunpienācējs – “Rīgas Melnais Balzams Ķiršu”, kas jau pirmajos divos mēnešos sasniedza pārsteidzoši augstus pārdošanas apjomus – vairāk nekā 700 000 pudeļu.
 
Degvīna “Moskovskaya” līnijā sagaidīti jaunpienācēji – “Moskovskaya Silver” un “Moskovskaya Limited Edition”, ko atzinīgi novērtējuši arī starptautiskajā vidē. Britu laikraksts “The Independent” šo degvīnu ierindojis starp sešiem labākajiem Krievijas degvīniem pasaulē.
 
Par uzņēmumu grupu:
“Amber Beverage Group” ir daļa no "SPI Group", kas tika radīts 2014. gadā ar mērķi izveidot profesionālu un spēcīgu uzņēmumu, kas pārvalda visus tam piederošos zīmolus un uzņēmumus, kļūstot par vienu no vadošajiem uzņēmumiem Ziemeļvalstu reģionā. ABG darbinieku skaits šobrīd pārsniedz 1450, tas apvieno divus ražošanas uzņēmumus (Latvijā un Meksikā), produkcijas izplatīšanas uzņēmumus Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Apvienotajā Karalistē, veikalu ķēdes ar vairāk nekā 70 veikaliem Latvijā un Lietuvā. ABG nodrošina eksportu vidēji uz 170 tirgiem pasaulē, tai kopumā piederošo (galvenokārt stipro alkoholisko dzērienu un vīnu kategorijā) zīmolu skaits pārsniedz 130. Grupas apgrozījums pagājušajā gadā bija 257 miljoni eiro.
 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52071595sec.